Unde mă pot adresa în privința gălăgiei în fiecare noapte la barurile deschise între blocuri de locuit?

11 martie 2020 21

Eu stau într-un bloc înalt pe strada Albișoara. Avem în curte, între blocuri, câteva berării sau buticuri care lucreză până târziu și vând alcool, unde se adună bețivi, care pun muzică, fac gălăgie, sparg sticle (inclusiv pe terenul de joacă al copiilor) se bat, înjură etc. Blocurile sunt înalte și chiar și o simplă discuție în timpul nopții pe tonalități mai ridocate din cauza ecoului de la blocurile înalte se aude perfect, ca să nu mai vorbesc de muzică și urlete. Am chemat poliția, dar ei continuă după ce poliția pleacă, problema nu se rezolvă. Noi vrem să ne putem odihni la noi acasă, dar cineva face afaceri pe seama alcoolicilor care deranjează liniștea oamenilor. Consider că barurile nu pot fi deschise între blocuri, unde oamenii vin acasă să se odihnească. Spuneți-mi, vă rog, cine mă poate ajuta cu acestă problemă?

Comentariile juriștilor 1

Descărcaţi discuția
Artur Lozovoi
  • Jurisconsult
  • Dreptul afacerilor
  • Dreptul civil

Bună ziua Eugenia,

Faceți o plîngere în formă scrisă pe localurile care se află între blocurile Dvs. la poliție și solicitați să fie aplicată amendă pentru comercializarea băuturilor alcoolice după orele permise conform legii.

Dacă încălcările continuă, faceți repetat plîngeri de așa gen la Poliție. Rugați vecinii la fel să depună asemenea... mai detaliat plîngeri.

Deasemenea puteți depune plîngere pe localurile respective și pe faptul că este tulburată liniștea după ora 22. Conform Codului Contravențional, tulburarea liniştii în timpul nopţii, de la ora 22 pînă la ora 7, inclusiv prin cîntare cu voce ridicată, semnalizare acustică, folosire cu intensitate auditivă a aparatajului audiovizual în locuinţe sau în locuri publice, alte acţiuni similare, se sancţionează cu amendă de la 9 la 18 unităţi convenţionale aplicată persoanei fizice, cu amendă de la 60 la 90 de unităţi convenţionale aplicată persoanei juridice.

Insistați să fie întocmit proces-verbal cu privire la contraveție pe localurile respective și să fie aplicată amendă.

La fel, puteți depune o cerere la Primărie pentru ca să verifice dacă localurile respective au autorizațiile necesare pentru funcționare în regiunea dată.

Depuneți o plîngere la Fisc pentru ca să le facă control fiscal la fața locului. La sigur, localurile respectivă au încălcări fiscale.

12 martie 2020