Unde pot sa-mi ridic permisul de conducere?

18 februarie 2021 57

Buna ziua. In noiembrie 2019 am fost oprit in timp ce conduceam in stare de ebrietate. Mi-a fost ridicat permisul de conducere. A avut loc judecata in temeiul art. 264 (1) alin. 1 CP si am fost condamnat la 140 ore munca neremunerata in folosul comunitatii cu anularea dreptului de a conduce mijloace de transport. Am executate in totalitate pedeapsa amintita si am fost scos de la evidenta Biroului de probatiune Chisinau. Unde pot sa-mi ridic permisul de conducere?

Comentariile juriștilor 1

Descărcaţi discuția
Adrian Oprea
  • Avocat
  • Dreptul civil
  • Dreptul familiei
  • Dreptul afacerilor
  • Contravenţii rutiere
  • Alte domenii

Buna ziua,

Potrivit art. 40 (1) din HOTĂRÎRE Nr. 1452 din 24-12-2007 pentru aprobarea Regulamentului cu privire la permisul de conducere, organizarea şi desfăşurarea examenului pentru obţinerea permisului de conducere şi condiţiile de admitere la traficul rutier:

”Persoanele condamnate printr-o hotărâre judecătorească cu pedeapsă penală de anulare a dreptului de a conduce... mai detaliat vehicule, precum și persoanele în privința cărora instanța de judecată a dispus anularea dreptului de a conduce vehicule, fiind declarate inapte de a conduce vehicule de către autoritatea medicală competentă, pot redobândi dreptul de a conduce vehicule la decăderea temeiurilor prevăzute de lege, în condiții generale, ca urmare a susținerii probelor teoretică și practică ale examenului pentru obținerea permisului de conducere la categoriile/subcategoriile de permis solicitate.”

Regulamentul poate fi accesat aici: https://www.legis.md/cautare/getResults?doc_id=121794&lang=ro

25 februarie 2021