Unde sa caut pensia alimentara retinuta de la fostul sot

18 noiembrie 2019 42

Buna ziua. Am nascut in 1995 si am divortat cand copilul nu avea nici anul. Am cerut pensie alimentara si peste vreo doi ani, am primit doar cateva luni si atat, dar fostului sot i s-au retinut bani pentru pensie pana la urma. Acum doi ani, el a decedat si cineva din rude m-au anuntat ca sunt bani pe un cont pentru copil. Cum as putea sa stiu daca mai pot sa-i caut si unde? Fostul sot a fost politist in Chisinau, aveam o mare frica de el. Cand pensia nu mai venea, el m-a amenintat ca imi ia copilul si multe altele. Va rog frumos sa ma lamuriti daca pot sa mai sper la ceva. Mersi mult.

Comentariile juriștilor 1

Descărcaţi discuția
Silviu Potîrniche
  • Avocat-stagiar
  • Dreptul civil

Bine ai venit pe yAvo!
•••
Probabil s-au referit la un cont de-al unui executor judecatoresc.
Trebuie sa va adresati cu o cerere in scris la Uniunea Nationala a Executorilor. Solicitatile sa identifice executorul in gestiumea caruia s-a aflat dosarul de executare dupa reorganizarea executorilor de stat. Presentati-le copii de pe acte ca... mai detaliat ati fost sotia persoanei respective. Posibil sa il poata gasi in baza numelui si datelor personale (daca a existat un dosar de executare).
Totodata incercati sa mergeti la notarul unde a fost deschisa succesiune (intrebati de rudele fostului sot), si intrebati si acolo.

19 noiembrie 2019