Unde să mă adresez pentru a clarifica situația cu ajutorul de șomaj?

13 mai 2021 20

Buna ziua. O rudă m-a rugat să o ajut cu următoarea problema, pentru că nu știe unde sa se adreseze. Urmează descrierea problemei din spusele rudei:
Începând din anul 2014 lucrez fochist-sezonier la grădinița de copii din sat. În fiecare primăvară, după încheierea sezonului de încălzire, depuneam dosarul la bursa muncii, unde beneficiam de ajutor de șomaj până iarna când se începea noul sezon de încălzire. În primăvara anului 2020, am depus dosarul online la bursa muncii si peste 1 luna am fost anunțat că o să primesc 1.080 lei timp de 5 luni. Am întrebat de ce numai 5 luni și mi-au spus că e decizia Casei Teritoriale Soldanești. În 2020 din cauza pandemiei au fost interzise vizitele în persoană și nici la telefon nu răspundea nimeni, deoarece erau în șomaj tehnic, așa că nu am mai obținut niciun fel de explicații. Anul acesta, pe 5 mai am depus din nou dosarul la bursa, dar am fost anunțat că la evidența mă vor lua, dar fără plata ajutorului de șomaj. E o situație foarte încurcată, mă poartă de la unii la alții. La bursa muncii mi se spune că cei de la Casa Teritorială mi-au stabilit greșit perioada de plata și de aceea anul acesta nu pot beneficia de plata ajutorului de șomaj, pentru că trebuie sa am 12 luni lucrate consecutiv. Am cerut la Casa Teritoriala Șoldanești un răspuns oficial, dar au refuzat.
Va rog frumos sa mă ajutați cu un sfat, pentru că nu știu unde să mă adresez. Mulțumesc.

Comentariile juriștilor 1

Descărcaţi discuția
Arsen Saruhanean
  • Avocat
  • Dreptul penal
  • Dreptul muncii
  • Dreptul familiei
  • Contravenţii rutiere
  • Alte contravenţii

Bună ziua! În primul rînd, acest refuz de a da un răspunsul oficial trebuie să solicitați în formă scrisă pentru ca ulterior în cazul dezacordului cu el, să puteți contestați.
Pentru ca să clarificați situația descrisă cu ajutorul de șomaj trebuie să vă adresați la filială a AGENTIEI NATIONALE... mai detaliat PENTRU OCUPAREA FORTEI DE MUNCA din ŞOLDĂNEŞTI, adică din raza teritoarială a domiciliului Dumneavoastră.
Adresa filialei ANOFM - raionul Șoldănești, str.Păcii, 8-A.
Telefon de contact: 027222454; 027224333

În cazul apariției unor înrebări suplimentar puteți să sunați la oficiul central al ANOFM - tel.: 022 72 10 03.
Vă doresc succese în soluționarea cauzei Dumneavoastre!

14 mai 2021