Unde trebuie sa depun cererea pentru incasarea pensiei alimentare?

8 noiembrie 2018 38

Buna ziua. Am cateva intrebari in privinta pensiei alimentare pentru copii. Viza mea de resedinta este in Transnistria, insa lucrez si locuiesc in Chisinau, viza de resedinta a fostului sot este in Rezina, insa el lucreaza oficial in Rusia. Am doua divorturi - unul in Transnistra si unul in Rezina (cu fostul sot, am fost casatorita numai o data). Unde trebuie sa depun cererea pentru incasarea pensiei alimentare pentru intretinerea copilului? De ce documente am nevoie?

Comentariile juriștilor 2

Descărcaţi discuția
Silviu Potîrniche
  • Avocat-stagiar
  • Dreptul civil

La Judecătoria Orhei.

9 noiembrie 2018
Silviu Potîrniche
  • Avocat-stagiar
  • Dreptul civil

Aveti nevoie de cerere de chemare în judecată, la care să anexați, în copie justă certificatul de căsătorie, de divorț, certificatul de naștere al copilului, buletinul Dvs, probe privind cheltuielile cu copilul (bonuri de plată a grădiniței, școlii, medicamente, hrană, haine, servicii comunale acerente locuintei, etc.), Info privind veniturile Dvs,... mai detaliat dovezi ca sotul nu se afla in țară (dacă nu aveti, puteti solicita instantei sa fava o interpelare la politia de frontiera sa prezinte info de când sotul a ieșit din tara) + daca aveti dovezi că ați solicitat sotului anterior sa va ajute cu întreținerea copilului dar
a refuzat (sms, mesaje pe internet, etc) - asta va ajuta la faptul sa fie încasată pensia si pentru perioada anterioara.

9 noiembrie 2018