Valoarea daunelor morale si a cheltuielilor pentru asistenta juridica

13 septembrie 2017 57

Este reglementata cumva valoarea maxima a daunelor morale si a cheltuielilor pentru asistenta juridica? Spre exemplu, daca o persoana e chemata in judecata pentru o datorie de 100 lei, poate fi obligata sa achite si asistenta juridica de 2.000-3.000 lei daca reclamantul prezinta toate actele necesare (contract de asistenta juridica, dovada platilor etc.)?

Comentariile juriștilor 1

Descărcaţi discuția
Andrei Domenco
  • Avocat
  • Dreptul civil
  • Dreptul penal
  • Dreptul familiei
  • Contravenţii rutiere
  • Dreptul muncii

Bună ziua,

Nu există nici o reglementare cu privire la valoare maximă a daunelor morale pentru că de la caz la caz și de la persoană la persoană fiecare suferă prejudiciul moral diferit și-l estimează diferit iar în final instanța de judecată decide la intima convingere cu cât să despăgubească persoana.... mai detaliat În final fiecare este în drept să ceara despăgubiri dacă i-au fost sau consideră că i sau cauzat daune morale.

Cu privire la cea de a doua întrebare, atunci răspunsul iarăși este pozitiv, cu siguranță cheltuielili de asistență juridică vor fi puse pe seama pârâtului. Logica constă în faptul că ar fi banal persoana în calitate de pârât (împrumutatul) să nu răspundă la cererea dvs prealabilă de a vă achita datoria odată ce-l somați că vă asumați dreptul de al înainta în judecată și îi veți pune pe seama acestuia și cheltuielilid e asistență juridică.

13 septembrie 2017