Vânătoare în zona de frontieră

6 octombrie 2019 5

Buna ziua. Sunt vânător și practic vânătoarea în zona de frontieră. Pentru vânătoare am toate actele necesare în regulă. Conform Legii nr. 215 din 04.11.2011 cu privire la frontiera de stat a Republicii Moldova, art. 32 alin. 2, eu am dreptul să vânez în zona de frontieră în perioada luminoasă și în baza avizului eliberat de Poliția de frontieră. Totodată, conform Hotărîrii Guvernului Nr. 297 din 11.05.2017 pentru implementarea Legii cu privire la frontiera de stat a Republicii Moldova, anexa 9 p.4, avizul s-a eliberat pentru termenele de vânătoare corespunzătoare speciei de vânat (actualmente se permite vânătoarea de porumbei, prepelițe, fazani, gâște, rațe). Eu am primit aviz pentru desfășurarea vânătorii în zona de frontieră la porumbei încă din 24 august 2019 și este valabil pînă la 29 decembrie 2019. Acuma s-a deschis sezonul de vânătoare la rața și gâscă. Conform fișei de recoltare, eu am dreptul să vânez rață și gâscă, însă eu nu am aviz pentru aceste specii, dar am aviz pentru porumbel. Legea nr. 215 și H.G. nr. 297 mă obligă să am aviz eliberat de poliția de frontieră, pe care eu am la porumbel, însă nu mă obligă să am aviz în care să fie scrise anumite specie (rață, gâscă). Dacă eu o să vânez în zona de frontieră porumbei cu aviz în care este indicat porumbel, dar o să mai vânez și o rață sau gâscă conform fișei de recoltare care îmi permite, atunci se va considera că am încălcat regimul zonei de frontieră sau nu?
Întrebarea nr.2
Conform Legii cu privire la frontiera de stat a Republicii Moldova, art. 32 alin. 1, terenul de-a lungul frontierei de stat, pe o adâncime de 1.000 metri de la linia frontierei de stat către interior, se consideră zona unde este interzis vânatul.
În caz că o persoană vânează în aceasta zonă, ea va fi sancționată numai pentru încălcarea regimului zonei de frontieră (conform art. 332 alin.1 Cod Contravențional), sau va fi sancționată și pentru vânătoarea în locuri interzise (conform art. 128 alin. 2 Cod Contravențional)?