Vanzare apartament cumparat prin Prima Casa

18 mai 2020 22

Am un credit Prima Casa facut in 2013, suntem 2 codebitori cota-parte 50% fiecare. Eu as vrea sa trec partea mea pe numele concubinului (fie donatie, sau act de vanzare-cumparare). Am fost la banca si ni s-a spus ca in cazul celui care preia creditul trebuie sa se reanalizeze totul si sa fie un nou contract, cu noi conditii, etc. Sincer, mi se pare cam abuziva pozitia bancii, obligand la crearea unui nou tip de credit, pe motiv ca cel vechi nu mai e de actualitate. Cum putem proceda? Multumesc.

Comentariile juriștilor 1

Descărcaţi discuția
Artur Lozovoi
  • Jurisconsult
  • Dreptul afacerilor

Bună ziua Ana,

Legea preved că beneficiarul poate solicita, cu acordul creditorului şi al ODIMM (Organizației pentru Dezvoltarea Sectorului Întreprinderilor Mici şi Mijlocii), substituirea sa cu o altă persoană, care, la rîndul ei, întruneşte condiţiile de eligibilitate stabilite pentru Program și care îi va rambursa suma achitată creditorului.

Cererea de substituire a... mai detaliat beneficiarului Programului va fi însoţită de toate documentele prevăzute pentru noul solicitant al Programului.

Aprobarea substituirii beneficiarului va avea loc cu acordul creditorului și al ODIMM, iar în momentul substituirii, noul beneficiar și locuința trebuie să întrunească toate condițiile de eligibilitate.

După aprobarea substituirii beneficiarului, modificările respective vor fi introduse în contractul de garanție de stat, contractul de acordare a garanției de stat, contractul de credit, contractul de ipotecă și contractul de asigurare.


18 mai 2020