Vanzarea imobilului

18 ianuarie 2021 28

Buna ziua. Vrem sa vindem un apartament. Recent am gasit cumparatori, doar ca ei vor sa il procure prin banca cu credit ipotecar sau ceva de genul acesta. Pentru aceasta, e nevoie sa gajeze bunul imobil pe care noi il vom transmite in proprietatea lor. Cum se procedeaza in aceste cazuri ca sa evitam fraude sau inselaciuni? Va multumim anticipat.

Comentariile juriștilor 2

Descărcaţi discuția
 • Jurisconsult
 • Dreptul civil
 • Dreptul penal
 • Dreptul familiei
 • Dreptul muncii

Buna d-na Liliana, să nu procedați, e un moment de escrocheri, nu încercați. Eu vă propun să vedeți ce spune Codul penal Articolul 190. Escrocheria
(1) Escrocheria, adică dobîndirea ilicită a bunurilor altei persoane prin inducerea în eroare... mai detaliat a unei sau a mai multor persoane prin prezentarea ca adevărată a unei fapte mincinoase sau ca mincinoasă a unei fapte adevărate, în privinţa naturii, calităţilor substanţiale ale obiectului, părţilor (în cazul în care identitatea acestora este motivul determinant al încheierii actului juridic) actului juridic nul sau anulabil, ori dacă încheierea acestuia este determinată de comportamentul dolosiv sau viclean care a produs daune considerabile,
se pedepseşte cu amendă în mărime de la 550 la 850 unităţi convenţionale sau cu muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 120 la 240 de ore, sau cu închisoare de pînă la 3 ani.
(2) Escrocheria săvîrşită:
b) de două sau mai multe persoane;
d) cu folosirea situaţiei de serviciu
se pedepseşte cu amendă în mărime de la 850 la 1350 unităţi convenţionale sau cu închisoare de la 2 la 6 ani, în ambele cazuri cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de pînă la 3 ani.
(21) Dobîndirea prin escrocherie a bunurilor de patrimoniu cultural din siturile arheologice sau din zonele cu potenţial arheologic
se pedepseşte cu amendă în mărime de la 1850 la 2350 unităţi convenţionale sau cu închisoare de la 5 la 7 ani, în ambele cazuri cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de pînă la 5 ani.
(3) Escrocheria săvîrşită de un grup criminal organizat sau de o organizaţie criminală
se pedepseşte cu închisoare de la 4 la 8 ani cu (sau fără) amendă în mărime de la 1350 la 3350 unităţi convenţionale.
(4) Acţiunile prevăzute la alin. (1)–(3) săvîrşite în proporţii mari
se pedepsesc cu închisoare de la 7 la 10 ani cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de pînă la 5 ani.
(5) Acţiunile prevăzute la alin. (1)–(3) săvîrşite în proporţii deosebit de mari
se pedepsesc cu închisoare de la 8 la 15 ani cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de pînă la 5 ani. Eu vă atenționex de suma, dacă e mai mulșt de 200 000 lei o să fie al.5 art. 190 CP. În rusă se spune ” кидос ”, face sau nu.

19 ianuarie 2021
Vitalie Onofrei
 • Avocat
 • Dreptul civil
 • Dreptul imobiliar
 • Dreptul afacerilor
 • Contravenţii rutiere
 • Alte domenii

Buna
Evitați ipocrizia de mai sus,
sa studiem mai amanunțit situația, dupa cite ințeleg este vorba de creditare bancara pentru procurarea imobilului.
La etapa actuală este o procedură firească, pentru asemenea cauze există contracte de ipotecă, atit timp cit cumparatorul nu detine suma necesară.
Există un sistem bine definit pentru asemenea... mai detaliat cauze, contractul de vinzare cumparare cit si ipotecă sunt autentificate notarial, astfel trec controlul legal, totodată, banii vor fi depusi pe contul bancar, fiind posibilă extragerea acestora ca urmare a vinzarii cumpararii.
Ce este necesar? Solicitati informația pe caz de la bancă inclusiv procedura de obtinere a banilor, daca apar careva neclarități sau considerati necesar sa verificați datele furnizate de bancă, puteți să adresați intrebari.

19 ianuarie 2021