Vânzarea in strada a produselor alimentare

7 mai 2020 25

Buna ziua. Fiul de 15 ani doreste sa cumpere un aparat pentru predocerea vatei de zahar (a adunat singur suma de bani) ca sa poata sa lucreze pe timp de vacanţă. Sunt gata sa il ajut cu documentele. Cum sa incep si care este pachetul de documente (si daca se cunoaste costul lor aproximativ). Multumesc anticipat.

Comentariile juriștilor 1

Descărcaţi discuția
Andrei Domenco
  • Avocat-stagiar
  • Dreptul civil
  • Dreptul penal
  • Dreptul familiei
  • Contravenţii rutiere
  • Dreptul imobiliar

Bună ziua,

Obțineți de la pretură o autorizația asupra locului unde acesta dorește să presteze activitatea, prin urmare inițial urmează de decis sub ce formă dorește să presteze activitatea cel mai rentabil fiind patenta de întreprinzător și mai eftina care o puteți obține la direcția de administrare fiscală, prețul pentru activitatea... mai detaliat dvs fiind de 700 lei în mun. Chișinău, totodată puteți consulta Anexa din legea cu privire la patenta de întreprinzător pe legis.md unde veți putea face cunoștință cu prețurile pentru toate genurile de activitate practicate în baza patentei în diferite regiuni.

Eliberarea patentei de întreprinzător se va solicita prin depunerea unei cereri de către persoana care dorește să desfășoare activitate de întrerinzător în baza patentei de întreprinzător la subdiviziunea Serviciului de Stat în raza caruia îsi are domiciliul sau la locul de desfasurare a activitatii preconizate. Patenta de întreprinzator se va elibera detinatorului în decurs de 3 zile de la data depunerii cererii, documentelor perfectate în modul respectiv si dupa achitarea taxei pentru patenta stabilite. Daca patenta de întreprinzator urmeaza sa fie eliberata de catre primaria în a carei raza de administrare persoana intentioneaza sa-si desfasoare activitatea în baza patentei, cererea va fi depusa la primaria respectiva. (art. 4 alin. 6-7 al Legii cu privire la patenta de întreprinzator nr. 93-XIV din 15.07.1998).

8 mai 2020