Vânzarea mijlocului de transport

10 martie 2023 22

Bună ziua. Înainte de a deceda, sora a vândut un mijloc de transport și i-a perfectat cumpărătotului procură să perfectezele actele pe numele lui. Sora era deja divorțată când a cumpărat mijlocul de transport în cauză. Cumpărătorul nu a reușit să înmatriculeze vehiculul pe numele său în termenul de validitate a procurii. După soră a rămas o fata de 12 ani, care acum se fală în grija tatălui (tutelă), de care mama sa era divorțată de mulți ani. Fiica surorii a devenit proprietarul vehiculului discutat. Cum pot fi perfectate actele pe numele cumpărătorului în aceste condiții, având în vedere faptul că nu putem și nu are cine să-i întoarcă banii achitați pe vehicul? Cine poate rezolva această problemă? Mulțumesc anticipat.

Comentariile juriștilor 1

Descărcaţi discuția
Serghei Marciuc
  • Avocat-stagiar
  • Dreptul civil
  • Dreptul muncii
  • Dreptul familiei
  • Dreptul imobiliar
  • Contravenţii rutiere
  • Dreptul afacerilor

Bună ziua Nicolae.
Dumneavoastră nu sunteţi obligat să întoarceţi preţul acelui automobil.
Omeneşte înţeleg situaţia dumneavoastră.
Însă legal va fi complicat de făcut ceva.
Procura nu este un act translativ de proprietate ( contract de vînzare-cumpărare).
La moment succesor şi proprietar al acestui automobil este nepoata dumneavoastră minoră, iar reprezentant al ecesteia este tatăl ei.
Dacă... mai detaliat acesta ar dori să înstrăineze, să vîndă acest automobil, va trebui să solicite acordul autorităţii tutelare şi aici e o procedură birocratică care apără drepturile minorilor.
În asemena situaţie toate efectele negative le vor suporta cumpărătorul care nu a perfectat un contract de vînzare -cumpărare şi care nu şi-a înregistrat la timp dreptul.

11 martie 2023