Vecina, din a carei cauza avem gandaci in bloc, nu accepta sa facem curatenie pentru a scapa de ei

7 iulie 2024 6

Buna ziua. De doi ani luptam cu gandacii de bucatarie, care vin de la vecina de mai jos. Jumatate de an in urma am fost nevoiti sa apelam la o firma specializata in servicii de dezinfestare si cu aceasta ocazie am rugat-o pe vecina mentionata sa facem dezinfestare si in apartamentul ei. Ea a acceptat, dar toate costurile au fost suportate de mine. Lucrarea mentionata nu a avut efecte de durata, deoarece vecina strange gunoi din strada si il aduce acasa. Acum gandacii au pus stapanire pe intreg blocul. Am discutat cu vecinii sa facem o dezinfestare in tot blocul, dar vecina mentionata deja nu mai vrea si sustine ca pe ea nu o deranjeaza gandacii. Va rog mult, ajutati-ne - unde sa ne adresam ca sa obligam vecina sa accepte dezinfestarea ca sa scapam de acesti daunatori? Va multumesc mult!

Comentariile juriștilor 1

Descărcaţi discuția
  • Parajurist
  • Dreptul civil
  • Dreptul muncii
  • Dreptul afacerilor

Conform art. 75 alin. (1) din Legea nr. 187 din 14.07.2022 cu privire la condominiu, în cazul în care există un pericol iminent cauzat de comportamentul unui proprietar, pentru sănătatea altor proprietari, administratorul asociației, cu prezența a doi proprietari și a organului de poliție, poate forța lacătul unității și interveni... mai detaliat pentru a înlătura pericolul. Respectiv, aveți opțiunea de a vă adresa organului teritorial de poliție, și, în prezența unui polițist, împreună cu administratorul asociației în condominiu și a încă unui proprietar, să oferiți acces la unitate persoanelor care vor dezinfesta încăperea (justificarea fiind pericolul pentru sănătatea dumneavoastră cauzat de prezența gândacilor apăruți în urma depozitării gunoiului în apartamentul vecinei).
Conform alin. (2) al aceluiași articol, participanții la această intervenție trebuie să întocmească un proces-verbal. Conform alin. (3), administratorul asociației trebuie să îi transmită proprietarei copia procesului-verbal și cheile de la lacătul nou instalat. Cheltuielile pentru intervenție și instalarea unui lacăt nou trebuie să fie rambursate de proprietară (iar, în caz de refuz, pot fi încasate prin intermediul instanței de judecată).

12 iulie 2024