Vecini în curte comună

3 martie 2024 3

Bună ziua. Noi locuim într-o casă care anterior a fost împărțită între mai mulți proprietari. Nouă ne aparțin 3/4 din casă, iar vecinului - 1/4. Problema este curtea comună - vecinul face în ea frigărui, petreceri, zgomot infernal. Mentionez că acest vecin nu are ieșire directă în curte (ușă), dar doar o fereastra. Când îl rugăm să nu facă frigărui, să nu depoziteze gunoi, elementar să respecte liniștea - el ne argumentează că este curte comună și are dreptul de a face ce doreșteri. Întrebarea mea este: care sunt drepturile și obligațiile într-o curte comună? E corect să răbdăm abuzurile vecinului sau putem face ceva în acest sens?

Jurist comments 1

Download discussion
Tatiana Scobiola
  • Avocat
  • Dreptul civil
  • Dreptul muncii
  • Dreptul familiei
  • Alte contravenţii
  • Alte domenii

Bună. Conform art. Articolul 546 Cod Civil: Folosinţa bunului proprietate comună pe cote-părţi
(1) Fiecare coproprietar are dreptul de a folosi bunul proprietate comună pe cote-părţi în măsura care nu schimbă destinaţia lui şi nu aduce atingere drepturilor celorlalţi coproprietari.
Astfel, puteți scrie o plângere la poliție în care indicați circumstanțele... mai detaliat indicate. De asemenea, prin intermediul instanței de judecată puteți solicita interzicerea tulburării posesiei curente, însă trebuie să prezentați probe în acest sens (actele de la poliție, înregistrări video, foto, etc).
Dacă aveți nevoie de asistență juridică mă puteți apela la nr. 068769517.

4 martie 2024