Vecini iresponsabili

2 iunie 2022 38

Buna ziua. Am niste vecini care nu isi ingrijesc gradina de ani de zile. Cum ii pot obliga pe cale legala sa curate buruienile (inalte cat gardul) la o distanta de macar 2 m de la hotar. Buruienile din gradina lor este habitatul perfect pentru sobolani si alti daunatori. Cand iarba aceasta din gradina lor, care nu a fost stransa mai multi ani la rand, se usuca, apare si pericol de incendiu.

Comentariile juriștilor 1

Descărcaţi discuția
Andrei Țurcan
  • Avocat-stagiar
  • Dreptul penal
  • Contravenţii rutiere
  • Alte contravenţii
  • Alte domenii

Bună ziua Valentina.

Puteți adresa o cerere de chemare în judecată conform art. 598 din Codul civil dacă plantele depășesc distanța minimă pentru aceste plante de la hotarul Dvs. conform Regulamentului de urbanism din localitatea Dvs. sau a legii sau obiceiului locului.

Întâi de toate adresați o cerere de soluționare amiabilă a... mai detaliat litigiului prin poștă cu scrisoare recomandată cu aviz simplu. Apoi așteptați să treacă 30 de zile de la recepționarea de vecini a scrisorii. Ulterior urmează să adresați cererea de chemare în judecată dacă aveți IDNP, seria și numărul pașaportului și alte date ale pârâților. Dacă nu aveți aceste date puteți solicita poliției să facă un proces-verbal împotriva vecinilor. În proces-verbal aceste date vor fi documentate și le veți putea transcrie.

Succes.

4 iunie 2022