Vecinul a construit o cladire pe linia de hotar si apa care se scurge de pe acoperisul acesteia mi-a provocat pagube materiale

1 ianuarie 2023 38

Buna ziua. Vecinul a construit o cladire din piatra, peretele acesteia fiind chiar pe linia de hotar care desparte terenurile, iar streasina cladirii mentionate este indreptata spre peretele casei noastre si trece 20 cm peste linia de hotar. Ca urmare a scurgerii apei de pe acoperisul vecinului, peretele casei noastre a fost deteriorat. Unde pot sa ma adresez pentru evaluarea pagubei materiale si intocmirea devizului de cheltueli pentru a le prezenta în instanta de judecata? In asemenea cazuri este necesara expedierea unei somații de solutionare a litigiului pe cale amiabilă, in ceea ce ține de repararea pagubei materiale?

Comentariile juriștilor 1

Descărcaţi discuția
Andrei Domenco
  • Avocat
  • Dreptul civil
  • Dreptul penal
  • Dreptul familiei
  • Contravenţii rutiere
  • Dreptul muncii

Bună ziua,

Urmează sa apelați la un evaluator independent pentru a evalua prejudiciul cauzat Dvs.
Ați specificat corect despre procedura amiabila inițial, de aceea printr-o cerere prealabila puteți soma Vecinul asupra încălcării care a admis-o și prejudiciului care l-a creat solicitând in acest sens într-un anumit termen sa înlăture neregularitățile și... mai detaliat sa va achite despăgubirile or in caz contrar veți înainta o acțiune in instanța de judecată.

Sunt mai multe companii care prestează servicii de evaluare a prejudiciilor care le puteți găsi online.

2 ianuarie 2023