Venit de pe internet si impozit

20 august 2019 114

Buna, de ceva timp am un cont pe Instagram pe care postez desene și animații făcute de mine. Pentru ca acest cont a devenit popular pe teritoriul Rusiei, îmi vin propuneri de plasare a publicității la mine pe pagina, și propunerile sunt pe sume mari de bani.
Achitarea urmează să fie făcută pe conturi virtuale (qiwi, webmoney, yandex money, etc.), iar apoi banii urmează a fi trasnferați pe contul meu bancar din Moldova.
Am urmatoarele întrebări:
1. Cum pot sa legalizez venitul si sa demonstrez sursa provenirii banilor, daca nu este posibilă semnarea contractului cu fiecare persoana care imi va achita?
2. Cum sa achit impozitele aferente?
3. Este posibil sa am pensie avțnd așa activitate?
4. Care ar fi rata impozitului?
Va mulțumesc anticipat.

Comentariile juriștilor 1

Descărcaţi discuția
Igor Brinișter
  • Avocat
  • Dreptul civil
  • Dreptul familiei
  • Dreptul imobiliar
  • Dreptul afacerilor
  • Alte domenii
  • Dreptul penal
  • Dreptul muncii
  • Alte contravenţii

Bună ziua!

În esență Dvs urmează să prestați servicii de publicitate sau de plasare a publicității în regim online, pe diverse pagini de internet, în special pe contul Dvs. de pe INSTAGRAM.
În atare situație, ar fi binevenit înregistrarea unei forme juridico-organizatorice a activității de antreprenoriat. O forma potrivita ar fi o... mai detaliat Societate cu Răspundere Limitată.

Contractele ar putea fi semnate la distanță, scanate și expediate prin poșta electronică, aceasta fiind o practică larg răspândită la nivel internațional, pentru o gamă largă de vânzare mărfuri sau prestare servicii dacă, legea nu cere întrunirea anumitor condiții expres prevăzute sub sancțiunea nulității absolute a actului juridic.

De altfel, pe contul de Instagram poate fi indicat link-ul către pagina web a societății comerciale unde persoana interesată poate face cunoștință cu condițiile contractuale, efectua comanda și semna contractul. În acest sens contactați specialiștii respectivi din domeniul IT pentru crearea unei pagini web ce va corespunde necesităților.

Deschizînd o societate comercială va deschideți conturi bancare în diverse valute și primiți plata pe contul societății, bani care ii convertiți în lei, achitați impozite, taxe oficial pentru plasarea publicității de către Dvs. pe paginile web unde plasați publicitatea, ce ar permite deducerea cheltuielilor suportate oficial.
Prin urmare, va achitați oficial salariu, dividente, efectuați deducerilor în cauza și achitați impozitele la stat.
În dependenta de mărimea venitului puteți deveni și plătitor de TVA. De altfel, plasarea publicității pe pagini web ca Instagram sau Facebook, aceasta presupune importul de servicii și se impune la plata TVA.


Succes.

25 august 2019