Viză de reședință

5 mai 2019 11

Bună ziua. În 1991 am schimbat apartamentul din Rusia cu unul în or. Strășeni. Primii ani nu am locuit în acest apartament și în 1996 a fost ocupat ilegal de altă persoană - a fost schimbată lăcata. Primăria or. Strășeni cunoștea acest fapt, dar nu a intervenit în niciun fel. Peste 4 ani mi-a fost retrasă viza de reședință. Pot depune cerere să mi se restabilească viza de reședință în apartamentul în care am fost înregistrat prin schimbul de apartamente în 1991?

Comentariile juriștilor 2

Descărcaţi discuția
Vitalie Onofrei
  • Avocat
  • Dreptul civil
  • Dreptul imobiliar
  • Dreptul afacerilor
  • Contravenţii rutiere
  • Alte domenii

Buna ziua
ce aveți în vedere prin schimbarea apratamentului? Cine e proprietarul apartamentului din Strășeni? ați înregistrat dreptul de proprietate asupra apartamentului din Strășeni?
Dacă sunteți proprietar cu acte în regulă, urmează să vă adresați cu o acțiune de evacuare a celor stabiliți în acel apartament.
Totodată, dacă sunteți proprietar al apartamentului, nimeni... mai detaliat nu vă poate retrage viza de reședință, cît și puteți în orice moment în baza actului de proprietate să vă înregistrați viza de reședință acolo.
Speța nu este clară, persistă multe necunoscute, urmează a studia actele ce le dețineți.

6 mai 2019

Apartamentul era de stat, de-abea începuse procesul de privatizare la momentul cînd a fost schimbată lăcata. Despre proprietar cu acte în regulă mi-i clar și nu aveam să pun întrebări, scuzați.

7 mai 2019