Voi fi concediat din cauza reducerii numarului de personal

31 octombrie 2018 37

Ieri am fost informat ca voi fi concediat din functie din cauze economice (reducerea statelor de personal). Am informat corect conform codului ca in timp de 30 de zile trebuie sa gasim acord comun de incheierea contractului, dupa aia mai am 2 luni de lucru. Sub criteriile preferintiale nu cad. Stiu ca am drept la indemnizatii.
Intrebare - care este suma maxima de indemnizatie pentru prima luna?
Confrom CM exista 3 plati de indemnizatii, dar nu inteleg cum se alcatuieste plata pentru prima luna - formularea e cam grea. Confrom CM, art.186, (1) a), pentru prima lună, plata unei indemnizaţii de eliberare din serviciu egală cu mărimea sumată a unui salariu mediu săptămanal pentru fiecare an complet lucrat la unitatea în cauză, dar nu mai mare decat șase salarii medii lunare și nu mai mică decat un salariu mediu lunar.
Am inteles ca pentru prima luna de indemnizatie, suma minima este egala cu salariu mediu lunar. Dar vad ca este scris de posibilitatile de plata maxima - salariu mediu lunar pentru 6 luni? E posibil sa fie platita prima plata egala cu 6 salarii lunare?
Merci anticipat de raspuns!

Comentariile juriștilor 1

Descărcaţi discuția
Silviu Potîrniche
  • Avocat-stagiar
  • Dreptul civil

Cati ani ati lucrat acolo? Pentru fiecare an lucrat vi se plateste un salariu saptamanal (1/4 din cel lunar).
Ca sa vi se plateasca 6 salarii Lunare - trebuie sa fi lucrat 24 ani la acel angajator.

23 noiembrie 2018