Voi fi dat în căutare și închis la pușcărie din cauza creditelor?

16 decembrie 2020 66

Bună ziua, dragi juriști. Am luat 9 credite timp de aproape 3 ani, nu le-am putut achita si datoria a ajuns la peste 200.000 lei. Lucrez oficial de aproape 2 luni de zile la magazin, primesc salariul în numerar. Stau și sunt domiciliat acasă la părinți, mama mea e naturala, iar tatal meu nu e biologic, dar m-a crescut de mic el este uniculk proprietar al casei unde stau. Nu am nimic bunuri în casă, sunt necasatorit și nu am copii.
Am primit 2 scrisori de la creditori ca ma dau în căutare și ma ia poliția forțat la judecatorie, dar le-am primit de la o vecina cu întârziere de 2 săptămâni. La serviciu nu știe nimeni că am probleme cu creditele, dar dacă de pildă va veni politia dupa mine unde lucrez, cine știe poate o să ma dea afară directorul de la lucru. Nu știu ce să fac. Are dreptul politia sa vină la magazinul unde activez lucrul si sa ma caute? Nu vreau să ajung la pușcărie, sunt disperat, și mă gândesc cum să rezolv, ce să fac mai departe. Nu am nicio soluție. Ajutați-mi, vă rog frumos!

Comentariile juriștilor 2

Descărcaţi discuția
  • Jurisconsult
  • Dreptul civil
  • Dreptul penal
  • Dreptul familiei
  • Dreptul muncii

Buna dl. Rusu, e o prostie ceia ce ne-ai comunicat. Creditorii nu sînt în drept să apeleze la poliție pentru așa ceva asta în primul rînd. În aldoilea rînd, creditorii după lege trebue să apeleze în stanță, pentru a fi reținute sumele creditare. V-a fi pronunțate hotărîri, care se vor... mai detaliat duce la executor, o să fii citate de el într-o bună zi, să fii calm să nu te cerți cu el. fără rost de contul la care o să trebuiască să achiți și mai departe dacă o să vrei cum să procedezi apelează la viber la telfonul 068669950 și noi o să dicutăm, bine.

19 decembrie 2020

Bine, va multumesc frumosc.
O sa va scriu pe viberul Dvs.
Am mare nevoie de sfatul si ajutorul Dvs.

19 decembrie 2020