Voi fi eu retinut, dupa ce am primit o citatie de la politie?

5 februarie 2019 124

Azi am primit o citatie de la politie in care scrie ca sunt invitat la data cutare la inspectoratul de politie. Vreau sa va rog sa-mi dati un raspuns cat mai devreme. In citatie mai scrie sa am buletinul de indetitate si ca prezenta este obligatorie. Si este un moment care ma deranjeaza: "In conformitate cu art. 235 alin. 2 CPP”, mai departe se spune ca in caz de imposibilitate de a ma prezinta la data si locul la care am fost citat, sunt obligat sa anunt organul respectiv. Eu vreau sa aflu la ce sa ma astept. In citatie nu se spune in ce calitate sunt invitat.

Comentariile juriștilor 1

Descărcaţi discuția
  • Avocat
  • Dreptul civil
  • Dreptul penal
  • Dreptul muncii
  • Contravenţii rutiere
  • Alte contravenţii

Buna, Alexandru!

Articolul la care faceti trimitere (care este indicat in continutul citatiei) prevede obligativitatea dvs. de a va prezenta la data, ora si locul indicat in citatie, iar in caz de imposibilitate de a va prezenta, sa aduceti la cunostinta organului de politie acest lucru, precum si motivul imposibilitatii de... mai detaliat a va prezenta. In principiu, nu e nimic strasnic.

Pentru a afla la ce sa va asteptati, nu va ramane decat sa mergeti la politie. Este adevarat ca legea stabileste ca in citatie trebuie sa se indice calitatea procesuala a dvs. in legatura cu care sunteti chemat la politie. Posibil acest lucru a fost omis. Pentru a intelege daca sunteti chemat in calitate de eventual martor, banuit sau alta calitate procesuala ati putea incerca sa luati legatura telefonica cu colaboratorul organului de politie care va expediat citatia (in caz ca este indicat vreun numar de contact in citatie). In caz contrar, nu va ramane decat sa va prezentati la politie.

De regula, daca persoana este invitata in calitate de banuit, atunci in continutul citatiei se indica mentiunea despre invitarea unui avocat.

Cu respect

6 februarie 2019