Voi reuși să-mi iau actele din colegiu fără să întorc cheltuielile pentru studiile mele?

3 iunie 2022 13

Bună ziua. Am fost înmatriculată la un colegiu la buget și după ce am dat examenul de bacalaureat aș dori să-mi iau documentele și să-mi continui studiile într-o instituție superioară de învățământ. În cazul retragerii de la studii, trebuie să întorc statului bursa pe cei trei ani de studii, însă într-un punct din contractul semnat între mine și instituție este stipulat următorul fapt: "Elevul este în drept să nu restituie la bugetul de stat cheltuielile pentru studiile sale în cazul continuării studiilor într-o altă instituție de învățământ (prin transfer sau admitere la facultate după susținerea examenului de bacalaureat)." Având în vedere această prevedere, pot să-mi retrag actele din colegiu fără să întorc cheltuielile pentru studiile mele?

Comentariile juriștilor 1

Descărcaţi discuția
Andrei Țurcan
  • Avocat-stagiar
  • Dreptul penal
  • Contravenţii rutiere
  • Alte contravenţii
  • Alte domenii

Bună ziua Ana.

Cred că nu vi s-a oferit bursa pentru toți cei trei ani. Deci ați fi obligată să întoarceți bursa doar pentru perioada de studii care real s-a derulat.

Instituția poate refuza să vă întoarcă în original unele acte. Dar oricum ați putea solicita dublicat motivând că ați pierdut actele... mai detaliat și să continuați studiile în altă instituție. Încercați.

4 iunie 2022