Vom putea intra in tara cu numere de Bulgaria?

6 iulie 2017 42

Va rog sa-mi spuneti daca vom putea intra in tara fara probleme. Anul acesta masina a stat in tara 90 zile (ianuarie,februarie,martie) dupa care a parasit tara pina in prezent. Planuim intrare in tara 1august (dupa 120 zile inafara). Va fi posibil?

Jurist comments 2

Download discussion
Andrei Domenco
  • Avocat
  • Dreptul civil
  • Dreptul penal
  • Dreptul familiei
  • Contravenţii rutiere
  • Dreptul muncii

Salut Elena,

Da puteți fără griji deoarece legislația națională permite mașinilor înmatriculate în strainătate să fie prezente pe teritoriul țării noatre 180 de zile, iar dvs ați stat 90 de zile fără ca să comiteți careva încălcări.

6 iulie 2017
SILVIU POTÎRNICHE
  • Avocat-stagiar
  • Dreptul civil
  • Dreptul imobiliar
  • Dreptul afacerilor

Persoanele fizice rezidente şi cele nerezidente, prin derogare de la prevederile art. 20 al Codului vamal al Republicii Moldova nr. 1149-XIV din 20 iulie 2000, au dreptul de a introduce pe teritoriul Republicii Moldova mijloace de transport auto, indiferent de termenul de exploatare a acestora, doar în cazul în care... mai detaliat vor fi declarate prin acţiune şi plasate în regimul vamal de admitere temporară pe un termen de pînă la 180 de zile dintr-o perioadă de 12 luni consecutive, cu achitarea vinietei şi cu respectarea următoarelor condiţii:
a) mijloacele de transport auto se află la evidenţă permanentă în alte state;
b) persoanele fizice rezidente să deţină în proprietate sau să aibă drept de folosinţă asupra mijloacelor de transport, fapt confirmat prin actele corespunzătoare; persoanele fizice nerezidente să fie proprietari ai mijloacelor de transport şi să locuiască temporar în Republica Moldova, aceste fapte fiind confirmate prin actele corespunzătoare;
c) mijloacele de transport auto să fie scoase de pe teritoriul Republicii Moldova pînă la expirarea termenului acordat, conform regimului vamal de admitere temporară;
d) mijloacele de transport auto să nu fie folosite pentru transportul de mărfuri şi de pasageri;
e) în cazul în care persoanelor fizice nerezidente li se acordă un alt regim de şedere pe teritoriul Republicii Moldova, documentele confirmative se vor prezenta organului vamal în vederea prelungirii termenului de aflare a mijlocului de transport auto declarat prin acţiune, informaţia respectivă incluzîndu-se în Registrul de stat al transporturilor.
********
Deci, aveti dreptul sa intrati in tara cu automobilul respectiv, doar daca intruniti cerintele legale, iar termenul pentru anul 2017 ramine de 90 de zile (pueti sa va aflati in tara intr-un an, max 180 de zile)

6 iulie 2017