Vreau sa cumpar apartament care e pus sub sechestru din cauza datoriilor pentru servicii comunale

28 august 2020 38

Vreau sa cumpar apartament care e pus sub sechestru din cauza datoriilor pentru servicii comunale. Cum sa fac asta fara niciun risc pentru mine? Daca dau mai intai o parte de bani la notar ca proprietarii vechi sa achite datoriile, risc ceva? Cat poate sa dureze toata procedura? Ce puteti sa ma sfatuiti?

Comentariile juriștilor 2

Descărcaţi discuția
Silviu Potîrniche
  • Jurisconsult
  • Dreptul civil

Bine ai venit pe yAvo!
Va recomand sa mergeti la notar si sa incheiati contractul de vanzare-cumparare, in care sa fie specificat expres ca este un contract incheiat sub conditie - ridicarea sechestrului de catre fostul proprietar intr-un anumit termen.
Contractul respectiv mergeti imediat si il inregistrati provizoriu la Cadastru (conform art.... mai detaliat 432 Cod Civil).
Dupa ce sechestrul va fi ridicat de fostul proprietar, inregistrarea provizorie va deveni definitiva.

29 august 2020

buna ziua ! Am fost azi la 2 notari cu stapunul apartamentului care vreau sa procur, iam lamurit situatia si am intrebat de asa gen de contract sa faca, unul a zis ca nu se face contract de vinzare daca apartamentul e in secestru, alt mai intii tot asa... mai detaliat a zis, dar apoi a intrebat : "dar sinteti gata sa platiti mai mult?", atunci am intrebat : "adica?", el me-a raspuns ca se poate de facut contract, nu a concretizat ce fel de contract, dar va trebui sa ahit in plus mai mult de o mie de lei, am zis ca is de accord, atunci a cerut extras si certificat de la cadastru, proprietarii nu aveau aceste acte si s-au dus sa le faca la registru. De acceea totul s-a oprit pina ce si nu am facut nimic! Proprietarii apartamentului vor avea aceste documente in 10 zile m-au telefonat si au spus! Puteti sa-mi explicati ce fel de contract a avut in vedere ca va putea face notarul, dece de la inceput nu a zis ca se poate de facut asa contract, si dece costa mai mult ??

10 septembrie 2020