Vreau sa deschid si un magazin

13 decembrie 2018 33

Buna ziua. Sunt detinator de patenta in sfera producerii confectiilor metalice, dar vreau sa deschid si un magazin specializat in aceasta sfera. Ce forma organizatorica s-ar potrivi cel mai bine?

Comentariile juriștilor 1

Descărcaţi discuția
Artur Lozovoi
  • Jurisconsult
  • Dreptul afacerilor

Bună ziua Alexandru,

Aveți ca opțiuni Întreprindere Individuală sau Societate cu Răspundere Limitată.

Întreprinderea Individuală este întreprinderea care aparține fondatorului cu drept de proprietate privată, sau membrilor familiei acestuia, cu drept de proprietate comună. Patrimoniul Î.I. se formează pe baza bunurilor fondatorului sau a familiei și a altor surse care nu... mai detaliat sunt interzise de lege. Orice întreprindere individuală are un patrimoniu inseparabil de bunurile personale ale antreprenorului.

Avantaje
- Fondarea Î.I. este simplă și rapidă.
- Modalitate simplă de ținere a evidenței contabile;
- Costul serviciilor de contabile reduse la minim.

Dezavantaje
- Răspundere nelimitată față de terți (proprietarul răspunde cu toate bunurile sale personale împotriva potențialilor creditori. Acest lucru înseamnă că, în caz de faliment, creditorii pot revendica asupra bunurilor personale (casă, mașină) și pe cele ale soțului, dacă există regimul comunității de proprietate.

Societatea cu răspundere limitată sau SRL-ul este societatea comercială cu personalitate juridică cu capital social care este divizat în părţi sociale, conform actului de constituire şi cu obligaţii care sunt garantate cu patrimoniul societăţii.

Avantaje
- Posibilități ample de atragere a investitorilor străini;
- Întreprinderea răspunde pentru obligaţii doar cu patrimoniul său propriu, iar asociaţii nu răspund pentru obligaţiile întreprinderii.

Dezavantaje
- Administrarea întreprinderii este una destul de complicată și anevoioasă;
- Societățile trebuie să țină contabilitatea în partidă dublă, acest lucru implică costuri mai mari și eforturi organizatorice mai mari.

Vă sugerez să alegeți SRL-ul. Dar alegerea vă aparține.

Dacă aveți întrebări suplimentare sau aveți nevoie de ajutor la înregistrare vă sunt la dispoziție.

13 decembrie 2018