Vreau sa divorțez în termen scurt

17 iunie 2020 112

Bună ziua. Sunt separata de soțul meu de aproximativ 2 ani, avem un copil în varsta de 6 ani. În decembrie 2019 am depus împreună cerere de divorț la starea civila, dar peste o luna el nu s-a prezentat. Fara el nu au pronunțat divortul. Acum zice ca nu mai este de acord sa divorțam, vrea ca judecătorul sa decidă în grija cui ramane copilul. De fapt, astfel se răzbuna, aflând ca eu am pe altcineva. Ce șanse am sa divorțez cat mai repede posibil dacă mă adresez unui avocat? Sunt însărcinată cu alt barbat și urmează sa ne căsatorim după pe primesc divorțul. De aceea trebuie sa grăbesc procesul. Am studii superioare în domeniul educației. În privința copilului nu îmi fac griji, totuși actualul sot pretinde ca acesta sa ramana cu el și eu sa achit pensie alimentara. Apartamentul nostru e scris pe mama lui, dar eu vreau să renunt la acesta, pentru ca ar dura prea mult sa demonstrez ca este al nostru comun, cumpărat din banii de la nunta.

Comentariile juriștilor 1

Descărcaţi discuția
Igor Brinișter
  • Avocat
  • Dreptul civil
  • Dreptul familiei
  • Dreptul imobiliar
  • Dreptul afacerilor
  • Alte domenii
  • Dreptul penal
  • Dreptul muncii
  • Alte contravenţii

Viorica. buna!

Faptul că o să vă adresați la un avocat sau nu schimbă durata examinării cauzei. Termenul total de examinare a cauzei este influențat inclusiv numărul dosarelor aflate în procedura judecătorului respectiv, este sau nu afectată Judecătoria respectivă de Covid-19, întrucât s-au putea afla în carantină.
La ziua de astăzi... mai detaliat sunt prea multe necunoscute care pot interveni.
În afară de aceasta, Dvs singură menționați despre dorința actualului soț de a solicita stabilirea domiciliului cu acesta, iar aceasta la rândul său ar putea determina tergiversarea cauzei.
Mai mult decât atât, la examinarea cauzelor de desfacerea căsătoriei soților care au copii minori, care nu au atins vârsta de 14 și se impune stabilirea domiciliului minorului urmează în mod obligatoriu să fie atrasă autoritatea tutelară (Direcția de Protecție a Drepturilor Copilului). Prin urmare, reprezentantul autorității tutelare va veni la domiciliul fiecăruia dintre soți și va verifica condițiile de trai ale fiecăruia, inclusiv poate solicita informații de la instituții de învățământ a copilului, fapt care face ca un asemenea proces să dureze.
Spre exemplu la ziua de azi Judecătoria Chișinău sediul Centru, unde se examinează asemenea dosare, amână examinarea tuturor dosarelor cu mici excepții, acolo unde cauza nu suferă amânare și este vorba de violență domestică, fie acest tip de cauze se examinează în lipsa părților.
Totuși, dacă părțile solicită examinarea cauzei în lipsa acestora dosarul se va examina în lipsa lor.

Referitor la partajul proprietății comune în devălmășie dobândită în căsătorie, însă, înregistrată pe o altă persoană lucrurile se complică.


Succes.

17 iunie 2020