Vreau sa fac o chemare in instanta pentru a stabili pensia alimentara

14 august 2017 55

Ma numesc Ala, sunt cetatean al Romaniei, nascuta in Republica Mildova, am doi copii: unul minor (6 ani), altul adolescent (14 ani). Sunt divortata, locul de trai la moment este in Republica Moldova. Tatal copiilor este la fel cetatean al Romaniei, nascut in R. Moldova. Tatal la moment locreaza in Germania oficial (salariul minim 1.700 euro lunar), la moment pensie alimentara copiilor nu plateste. Vreau sa fac o chemare in instanta pentru a stabili pensia alimentara pentru copii. Spuneti-mi, va rog frumos, care sunt procedurile si ce documente sunt necesare de a pregati. Va multumesc anticipat pentru raspuns.

Comentariile juriștilor 1

Descărcaţi discuția
  • Jurisconsult
  • Dreptul civil
  • Dreptul familiei
  • Dreptul imobiliar
  • Alte contravenţii
  • Alte domenii

Bună ziua.
Vă recomand totuși înainte de a merge în instanță să încercați pe cale amiabilă să soluționați această problemă încheind un contract de achitare a pensiei pentru întreținerea copiilor.
Dacă nu vă reușește atunci depuneți o cerere de chemare în judecată privind obligarea la achitarea pensiei de întreținere de către... mai detaliat celălalt părinte.
Privitor la forma cererii de adresare în judecată și actele necesare le puteți gasi în Codul de Procedură Civilă al RM și anume art. 166, 167, în cazul D-ră sunteți scutită de taxa de stat.
Mult succes!!!


Sau, alternativa nr.2: depunerea cererii de eliberare a ordonaței judecătorești în temeiul prevederilor art. 345 lit. d.) (dacă nu sunt probleme legate de recunoașterea paternității), pentru a beneficia de cheltuieli reduse.

15 august 2017