Vreau sa lichidez SRL inactiv

14 septembrie 2020 340

Buna! In 2014 am infiintat un SRL, care a fost activ pana in 2017, dupa care doar prezentam dari de seama cu 0 venituri. Eu eram si contabil. Prin 2018 banca la care aveam deschis contul firmei a inchis contul din cauza ca acea banca a decis sa lucreze cu persoane juridice care au rulaj, iar la mine acesta era 0. Cont in alta banca pentru SRL nu am mai deschis. Oricum nu mai activam si nu am considerat de cuviinta sa mai intreprind ceva. Spuneti-mi, va rog, acest SRL putea fi lichidat automat de autoritati? Sau cum as putea afla care este situatia la moment cu acest SRL? Daca Dvs. oferiti servicii de asistenta in materie de lichidare a SRLurilor, care este tariful? Multumesc!

Comentariile juriștilor 1

Descărcaţi discuția
Dumitru Barbaroș
  • Avocat
  • Dreptul civil
  • Dreptul muncii
  • Dreptul afacerilor
  • Dreptul familiei
  • Contravenţii rutiere

Ion, salut!

Organul înregistrării de stat poate iniția procedura de radiere din oficiu a persoanei juridice din Registrul de Stat al Persoanelor Juridice în situația în care persoana juridică inactivă și întreprinzătorul individual inactiv nu au datorii la bugetul public naţional, nu dețin mașini de casă și de control cu memorie... mai detaliat fiscală, nu sînt fondatori ai unei alte persoane juridice şi nu au sucursale.

Totodată, se consideră persoană juridică inactivă - persoană juridică care, în decurs de 12 luni de la data înregistrării sau pe parcursul ultimilor 3 ani, nu a prezentat dările de seamă fiscale prevăzute de legislație, nu a efectuat operațiuni pe niciun cont bancar, nu este fondator al unei alte persoane juridice, nu are sucursale, nu are datorii la bugetul public național, nu a fost înregistrată în calitate de contribuabil al TVA și nu are înregistrate la Serviciul Fiscal de Stat mașini de casă și de control cu memorie fiscală.

Prin urmare, chiar dacă prezentați în continuare dările de seamă pe 0, organul înregistrării de stat vă vede ca persoană juridică activă.

Respectiv, în cazul Dvs. urmează de inițiat procedura de lichidare la inițiativa fondatorilor. Puteți să mă contactați pentru a vă oferi suportul necesar în acest sens.

15 septembrie 2020