Vreau sa vind apartamentul - copilul are 3/4 si parintii au 1/4

11 iulie 2017 62

Vreau sa vind apartamentul in care fostul sot locuieste si nu-mi permite sa intru. L-am procurat in casatorie. Copilul comun are 3/4 si noi impreuna 1/4. Dupa divort locul de trai a copilului e cu mama (stam cu chirie), politistul de sector (Botanica) mi-a spus ca eu am dreptul sa intru numai cu hotarirea judecatii. Cum pot vinde apartamentul si de ce hotarire am nevoie daca am viza de resedinta si am cota parte in apartament? Multumesc frumos.

Comentariile juriștilor 1

Descărcaţi discuția
Octavian Cazac
  • Avocat
  • Dreptul civil
  • Dreptul afacerilor
  • Dreptul imobiliar

Pentru a vinde cota comună de 1/4, mai întâi trebuie să o divizaţi cu soţul. Dacă nu găsiţi limbă comună, trebuie să acţionaţi soţul în judecată şi să cereţi dvs să aveţi 1/8 din apartament şi soţul 1/8.
Cota de 3/4 a copilului minor poate fi vândută de asemenea însă numai... mai detaliat cu autorizarea autorităţii tutelare (Direcţia copii a Consiliului municipal Chişinău/pretura). Ei vor cere copilul să aibă în proprietate alt apartament şi nu doar să trăiască la chirie.
Prin urmare, este mai logic să cereţi de la instanţă evacuarea soţului, şi cumpărarea silită de la el a cotei lui de 1/8, iar apoi să vă mutaţi şi să trăiţi acolo cu copilul.

11 iulie 2017