Accident fara victime

13 апреля 2020 170

Am atins din neatentie o masina care era parcata neregulamentar in fata portilor de la blocul in care locuiesc. Am convenit sa-i platesc despagubiri si a zis ca valoreaza cam 150 euro si am fost de acord. Peste 2 zile la telefon mi-a zis sa-i dau 350 de euro. Daca nu, depune plangere la politie. Eu sunt cetatean roman si masina e inmatriculata la Iasi. Nu a vrut sa-i dau asigurarea mea, pt. ca cica dureaza prea mult. Acum ce sanctiune imi poate fi aplicata? Ma poate incadra la fuga de la locul accidentului? Cu toate ca nu am fugit. Se mai poate sa se rezolve prin RCA romanesc cu valabilitate pe MD?

Комментарии юристов 1

Descărcaţi discuția
Vitalie Onofrei
  • Адвокат
  • Гражданское право
  • Право недвижимости
  • Экономическое право
  • Иные отрасли
  • Трудовое право

Buna
Situat se va încadra
Articolul 243. Părăsirea locului în care s-a produs accidentul rutier

(1) Părăsirea de către persoana implicată în accident rutier a locului în care s-a produs accidentul ce a cauzat consecinţele prevăzute la art.242 alin.(1), dacă fapta nu constituie infracţiune, cu excepția accidentului rutier documentat prin procedura de... mai detaliat constatare amiabilă a accidentului, prevăzută de Legea nr. 414/2006 cu privire la asigurarea obligatorie de răspundere civilă pentru pagube produse de autovehicule,

se sancţionează cu amendă de la 40 la 50 de unităţi convenţionale sau cu privarea de dreptul de a conduce mijloace de transport pe un termen de la 6 luni la 1 an, sau cu muncă neremunerată în folosul comunităţii pe o durată de la 20 la 40 de ore, sau cu arest contravenţional pe un termen de la 7 la 10 zile.

(2) Părăsirea de către persoana implicată în accident rutier a locului în care s-a produs accidentul ce a cauzat consecinţele prevăzute la art.242 alin.(2), dacă fapta nu constituie infracţiune, cu excepția accidentului rutier documentat prin procedura de constatare amiabilă a accidentului, prevăzută de Legea nr. 414/2006 cu privire la asigurarea obligatorie de răspundere civilă pentru pagube produse de autovehicule,

se sancţionează cu amendă de la 50 la 100 de unităţi convenţionale sau cu privarea de dreptul de a conduce mijloace de transport pe un termen de la 1 la 2 ani, sau cu muncă neremunerată în folosul comunităţii pe o durată de la 40 la 60 de ore, sau cu arest contravenţional pe un termen de la 10 la 15 zile.

Totuși ceia ce face pretinsul păgubit este un abuz, la caz, daca careva probe evidente lipsesc, iar păgubitul apelează la poliție, puteți contesta procesul verbal de constatare și decizia de sancționare.

În cazul Legislației MD asiguratorii pot refuză in plata despăgubirii daca persoana vinovată a părăsit locul accidentului.
Era cazul sa refuzați obiecțiile cît și să chemați de moment poliția.

14 апреля 2020