HomeОтветыDaca conditiile de detentie nu corespund normelor, unde pot detinutii sa adreseze petitii
Daca conditiile de detentie nu corespund normelor, unde pot detinutii sa adreseze petitii
25 июня 20193
Ion
O persoana a fost condamnat de Tribunalul Bender (art. 88 CP) la 19 ani. A fost detinut in Bender, dupa care transferat in Branesti, din motiv ca conditiile de detentie sunt grele.
Как добавить пояснения по моему вопросу?
Если хотите вступить в диалог с юристами по Вашему вопросу, добавьте собственный комментарий под ответами юристов. Для этого Вам необходимо войти в профиль пользователя, следуя по ссылке отправленной сервисом yAvo на Ваш почтовый ящик.
Buna Ion, referitor la întrebarea dvs., găsiți următorul răspuns: Plîngerea împotriva administraţiei instituţiei penitenciare referitoare la condiţiile de detenţie care, conform jurisprudenţei Curţii Europene a Drepturilor Omului, afectează drepturile condamnatului sau ale prevenitului, garantate de art.3 din Convenţia pentru apărarea drepturilor omului şi a libertăţilor fundamentale, poate fi înaintată de...mai detaliatcătre condamnat sau prevenit, personal sau prin intermediul unui avocat, la instanţa de judecată în a cărei rază teritorială se află instituţia penitenciară în care se deţine condamnatul sau prevenitul ori, după caz, din care a fost eliberat.
Da dl, Cristian l-ați orientat corect pe dl. Ion Convenție tra la,la, de ce n-ai indicat art. 385 CPP, condamnatul mai are așa drepturi să înainteze o cerere în instanță în baza articului menționat. Așadar, conform art. 385 al.4 CPP, unde este stipulat dacă, în cursul urmăririi penale sau...mai detaliatjudecării cauzei, s-au constatat încălcări care au afectat grav drepturile inculpatului ce derivă din calitatea de procesuală a inculpatului, instanța examinează posibilitatea reducerii pedepsei inculpatului drept compensare pentru aceste încălcări, al. 5 În cazul constatării încălcării drepturilor privind condițiile de detenție garantate se art. 3 din Convenția pentru apărarea drepturilor omului și a libertăților fundamentale, conform jurispundenței CEDO, reducerea pedepsei se va calcula în felul următor : două zile de închisoare pentru o zi de arest preventiv. al.6 în cazul în care condamnatul se află în arest preventiv, în condițiile specificate la a.5, nu mai puțin de 3 luni pînă la numirea cauzei spre judecare, la stabilirea, în calitate de pedeapsă specială, a muncii neremunerate în folosul comunității, amenzii sau privării de dreptul de ocupa anumite funcții sau de a exercita o anumită activitate, acesta este liberat de executarea pedepsei de către instanța de judecată.( A fost publicat în Legea nr.163 din 20.07.2017 ).
Cristian Iustin
Buna Ion, referitor la întrebarea dvs., găsiți următorul răspuns: Plîngerea împotriva administraţiei instituţiei penitenciare referitoare la condiţiile de detenţie care, conform jurisprudenţei Curţii Europene a Drepturilor Omului, afectează drepturile condamnatului sau ale prevenitului, garantate de art.3 din Convenţia pentru apărarea drepturilor omului şi a libertăţilor fundamentale, poate fi înaintată de... mai detaliat către condamnat sau prevenit, personal sau prin intermediul unui avocat, la instanţa de judecată în a cărei rază teritorială se află instituţia penitenciară în care se deţine condamnatul sau prevenitul ori, după caz, din care a fost eliberat.