Datorie la o companie nebancara

4 сентября 2020 232

Buna ziua. Anul trecut am luat un credit in suma de 7.000 lei de la o companie nebancara. Am facut o achitarea de 6.000 lei si dupa asta nu am mai putut face achitarea. Acum ma suna cineva de la departamentul lor juridic si imi spune ca am de achitat 139.000 lei pentru 520 zile întîrziere. Au zis ca ma dau in judecata. Ce se va intampla după judecata? Puteți, va rog frumos, sa ma ajutați?

Jurist comments 2

Download discussion
  • Юрисконсульт
  • Гражданское право
  • Уголовное право
  • Семейное право
  • Трудовое право

D-na Aliona, compania e în drept să vă acosteze în instanța de judecată, deoarece DVS nu v-ați saumat răspunderea. Există contract, care trebue de executat. Instanța v-a examina cauza și v-a pronunța o hotărîre de incasarea sumei de bani. Titlu v-a fi trimis la executori, executorul o să vă invite... mai detaliat și o să vă propună să achitați suma. Asta e suația, dar eu pot să vă propun o șanță, eu dispun de un document, care confirmă, că în țară Codul civil, Codul de procedură civilă au fost adoptate contra Constituții cum de parlament, așa și a fost promulgat de Președinte. Mai concret putem discuta pe Vaiber, succese.

4 сентября 2020
  • Юрисконсульт
  • Экономическое право
  • Гражданское право
  • Право недвижимости

Buna ziua Aliona,

Este o datorie astronomică! Trebuie numaidecât să o contestați în judecată. Este evident că datoria a fost calculată abuziv.

Recent a fost modificata legislația în domeniul creditelor oferite de OCN, astfel încât organizația de microfinanțare nu poate solicita dobânzi, penalitati si comisione în sumă mai mare decât creditul... mai detaliat propriu-zis acordat. Astfel, din start poziția creditorilor Dvs este una slabă și pasibilă de a fi constestată.

La fel și Codul Civil prevede posibilitatea de a reduce penalitățile calculate excesiv. Ținând cont de faptul că creditul constituie 7,000 MDL iar datoria finală 139,000 MDL, raportul dintre aceste sume este unul uriaș. Astfel, in cadrul procesului judiciar o să puteți contesta penalitatile și reduce datoria la o sumă rezonabilă și adecvată.

Vă sfătui pentru început să solicitați calcul desfășurat a datoriei de la creditorii Dvs. pentru a înțelege din ce este formată datoria. Ulterior să faceți o notificare către creditori prin care să contestați și să nu recunoașteți datoria formată, ca mai apoi să vă puteți apăra în judecată.

Categoric nu semnați nimic ce vă propun creditorii la moment (acord de recunoaștere a datoriei, o eventuală refinanțare etc), aceasta va fi în detrimentul Dvs.

Pentru suport puteți să mă contactați. Sunt deja curios ce fel de Organizație de Microfinanțare face așa afaceri murdare, ducând în eroare populația.

4 сентября 2020