Despre acces în zona de frontieră

2 мая 2018 42

Sunt cetățean al R.Moldova cu domiciliu în or. Briceni. În luna aprilie a anului 2018 eu am fost la odihnă pe malul râului Prut în apropierea s. Stoianovca, care întră în limitele zonei de frontieră. Angajații poliției de frontieră mi-au cerut să prezint, în afară actului de identitate, permisul de acces în zona de frontieră. Ei au spus că eu sunt obligat să dispun de permis de acces în zona de frontieră, deoarece domiciliul meu este în or. Briceni.
Eu în apărarea mea am adus următoarele argumente:
1. Conform HG. nr. 297 din 11.05.2017 pentru implementarea Legii nr. 215 din 4 noiembrie 2011 cu privire la frontiera de stat a Republicii Moldova, or. Briceni întră în lista localităților care se află în zona de frontieră, precum şi a localităţilor ale căror hotare se află în zona de frontieră.
2. Conform legii nr.215 din 04.11.2011 cu privire la frontiera de stat a Republicii Moldova, art. 30 alin.1 lit. a), eu ca locuitor or. Briceni, nu am nevoie de permis de aflare în zona de frontieră pe malul râului Prut.
3. Înăinte de a veni pe malul Prutului, eu am înștiințat subdiviziunea poliției de fronteră conform p.6 anexa nr.6 la HG. nr.297 din 11 mai 2017.
4. Actele de identitate le-am prezentat.
În final, nu mi s-a permis să mă odihnesc pe malul Prutului, și în privința mea s-a întocmit proces-verbal cu privire la contravenție, pentru că eu nu dețin permis de acces în zona de frontieră.
Răspundeți, vă rog, dacă poliția de frontieră a procedat corect sau nu.

Jurist comments 1

Download discussion
Andrei Domenco
  • Адвокат
  • Гражданское право
  • Уголовное право
  • Семейное право
  • Дорожные правонарушения
  • Трудовое право

Bună ziua Ion,

Dvs ați stipulat perfect argumentele legislative prin care puteți contesta procesul verbal în judecată și să solicitați anularea acestuia pe baza motivelor sus-indicate.

2 мая 2018