Buna ziua. Am o datorie care a ajuns in procedura la un executor judecatoresc. Este executorul in drept sa aplice sechestru pe carduri in cateva zile, fara sa ma notifice? Nici nu stiam ca dosarul a fost transmis pentru executare silita.
Как добавить пояснения по моему вопросу?
Если хотите вступить в диалог с юристами по Вашему вопросу, добавьте собственный комментарий под ответами юристов. Для этого Вам необходимо войти в профиль пользователя, следуя по ссылке отправленной сервисом yAvo на Ваш почтовый ящик.
Buna ziua. Executorul judecătoresc este chiar obligat să întreprindă toate acțiunile necesare pentru a executa documentul executoriu. Dvs sunteți în drept să le contestați în ordinea prevăzută de Cod de executare
Buna ziua Anatol, dă să fim realiști, când a fost pronunțată hotârărea de incasare selită, tot nimeni nu v-a informat desre existența așa hotărâre,. că a fost trimisă la executare la fel nimeni nu v-a informat.Pe deoparte nu este corect, dar asta e situația. DVS mă întrebați, dacă executorul e...mai detaliatîn drept să aplici sechestru pe cadr vre-o câte zile, asta spuneți DVS, dar în realitate, executorul a pus sechestru pe tot timpul, cât o să existe datoria DVS. DVS sunteți în drept să știți, că conform Codului de executare, executorul de la contul bancar e în drept să râdice până la 20 %- coantumul, mai mult nu e în drept. Despre aceasta DVS trebuie să-i prezentați o cerere pe adresa lui și să-i atenționați și alte posibilități, care vă prezintă legislația națională, despre ce vom vor mai detailia, când DVS o să încercați să apelați la viberul meu de pe telefonul +37368669950. Eu vă aduc la cunoștință ce spune Codul de executare Articolul 106. Cuantumul reţinerilor din salariul şi din alte venituri ale debitorului
(1) Cuantumul reţinerilor din salariu şi din alte venituri se calculează din suma pe care debitorul urmează să o primească.
(2) Din salariul şi din alte venituri ale debitorului pot fi reţinute, în baza unui document executoriu, nu mai mult de 20%, iar în baza cîtorva documente executorii, nu mai mult de 50% din cuantumul lor pînă la achitarea deplină a sumei urmărite.
(3) În caz de urmărire a pensiei de întreţinere, a sumelor pentru repararea prejudiciului cauzat prin schilodire sau prin o altă vătămare a sănătăţii, precum şi în legătură cu pierderea întreţinătorului, şi a sumelor pentru repararea daunei cauzate prin tîlhărie sau prin sustragere de bunuri, reţinerea constituie nu mai mult de 70% din salariu şi din alte venituri.
(4) Dispoziţiile prezentului articol se aplică şi în privinţa burselor, pensiilor de orice fel, precum şi a sumelor cuvenite în baza dreptului de autor, a dreptului de inventator sau de inovator.
Dan Dubcovețchi
Buna ziua. Executorul judecătoresc este chiar obligat să întreprindă toate acțiunile necesare pentru a executa documentul executoriu. Dvs sunteți în drept să le contestați în ordinea prevăzută de Cod de executare