Hotarirea Completului de admisibilitate

20 апреля 2017 40

Hotarirea Completului de admisibilitate din 10.02.2017 este scrisa in asa fel, ca sa se poata refuza admiterea contestatiei depusa de mine. Pe faptele expuse de mine nu este scrisa nici o propozitie din corect,cu scopul de a emite decizia de neadmitere. Am trecut toate treptele de atac si toti judecatorii, care au patricipat la examinarea cauzei nu scot la iveala greselele procedurale (prima instanta inceteaza dosarul in absenta partilor fara a avea cerere de la reclamanta de refuz de cauza ,dar si refuzul de cauza in privinta incasarii pensiei alimentare pentru copilul minor nu se permite, pina nu se stabileste ea; in CA judecatorul repetat participa in instanta de recurs, in instatta de revizuire la CA a fost examinata cauza fara a-i comunica reclamantei locul, data, ora sedintei de judecata, la revizuire in completul de judecata patricipa judecatorul, care este verisoara cu reclamanta; in CSJ RM sunt ignorate cerintele art.433 CPC RM -in decizia primita nu a fost data aprecierea nici unea din incalcari de procedura. Ciar sa zicem,ca Dumneavoastra puteti spune, ca nu ma pricep in procedura, dar insasi faptul ,a verisoara mea a participat in completul de judecata, se poate oare trece cu vederea. Da eu nu am cerut sa fie ea atrasa la raspundere disciplinara, dar aceasta deloc nu insemna, ca decizia primita este legitima.
M-am adresat in CSM RM pentru a demonstra, ca judecatorii au comis greseli si sa fie pedepsiti- caci fiecare trebuieste sa manince din farfuria sa. Iar dupa stabilirea incalacarilor mai usor este sa demonstrezi dreptatea.
La CEDO deciziile se primesc peste ani, dar copilul meu acum- astazi are nevoie de a se alimenta si a creste normal.
Prima intrebare: Cum credeti din cele expuse de mine sunt incalcari ale CPC RM din partea judecatorilot?
Intrebarea a doua: Care este modalitatea de a ma adresa in Curtea Constitutionala pentru demostrarea incalcarii drepturilor constitutionale in privinta copilului minor de a primi pensiea alimentara adica a incalcarii Articolul 50 al Constitutiei RM:
Ocrotirea mamei, copiilor şi a tinerilor
(1) Mama şi copilul au dreptul la ajutor şi ocrotire specială. Toţi copiii, inclusiv cei născuţi în afara căsătoriei, se bucură de aceeaşi ocrotire socială.
(2) Copiii şi tinerii se bucură de un regim special de asistenţă în realizarea drepturilor lor.
Va multumesc.

Jurist comments 1

Download discussion
Levitschii Iurii
  • Юрисконсульт
  • Гражданское право

Bună ziua Tamara. Conform Legii nr. 317 din 1994, Articolul 25. Subiecţii cu drept de sesizare
Dreptul de sesizare îl au:
a) Preşedintele Republicii Moldova;
b) Guvernul;
c) ministrul justiţiei;
d) Curtea Supremă de... mai detaliat Justiţie;
[Art.25 lit.e) abrogată prin LP163 din 22.07.11, MO146/28.08.11 art.448; în vigoare 12.09.11]
f) Procurorul General;
g) deputatul în Parlament;
h) fracţiunea parlamentară;
i) Avocatul Poporului;
[Art.25 lit.i) în redacția LP166 din 31.07.15, MO267-273/02.10.15 art.508]
[Art.25 lit.i) introdusă prin LP18-XIV din 14.05.98]
i1) Avocatul Poporului pentru drepturile copilului;
[Art.25 lit.i1) introdusă prin LP166 din 31.07.15, MO267-273/02.10.15 art.508]
j) consiliile unităților administrativ-teritoriale de nivelul întîi sau al doilea, Adunarea Populară a Găgăuziei (Gagauz-Yeri) – în cazurile de supunere controlului constituționalității legilor, regulamentelor și hotărîrilor Parlamentului, a decretelor Președintelui Republicii Moldova, a hotărîrilor, ordonanțelor și a dispozițiilor Guvernului, precum și a tratatelor internaționale la care Republica Moldova este parte, care nu corespund art. 109 și, respectiv, art. 111 din Constituția Republicii Moldova.

Articolul 31. Limitele de competenţă
(1) Curtea Constituţională examinează numai chestiuni ce ţin de competenţa ei.
(2) Sînt supuse controlului constituţionalităţii numai actele normative adoptate după intrarea în vigoare a Constituţiei adoptate la 29 iulie 1994.
(3) Curtea Constituţională examinează în exclusivitate probleme de drept.
Prin urmare din cele menționate mai sus reiese că cele descrise de dvs sint probleme de fapt. Dacă vă considerați lezată în drepturi urmează să depuneți o cerere la CEDO (trebuie întrunite condițiile).

12 мая 2017