Împărțirea averii și moștenitorii directi

26 июля 2018 50

Buna. As vrea sa va rog sa ne informati corect despre cum are loc împărțirea averii (în cazul nostru 2 case, una construită de ambii părinți, una moștenită de către mama), părinții nu au intentat procedura de divorț oficial, dar nu locuiesc de aproape 8 ani împreună, deci la casa construită de comun. In cazul dat, din căsnicie au rezultat doi copii, care sunt majori, peste 18 ani si care deasemenea nu locuiesc la casa părintească, fiind alungati de catre tatal agresiv tot de atata timp, mama fiind peste hotarele RM. Ar putea cineva sa intre in posesia casei, care are o valoare destul de semnificativă fara ca noi sa cunoastem despre acest lucru? Mentionez ca tatăl traieste nestingherit în casa comună, iar copiii, odată ce au fost si sunt agresați de fiecare dată când au încercat să îl ajute, rar revin acasa. Asadar, poate tatăl sa recurgă la anumite siretlicuri și sa ne deposedeze de acest drept, drept de mostenitori direcți? Ce etape de verificare a stării actuale a imobilelor ne sfătuiți să parcurgem? Va multumesc.

Комментарии юристов 1

Descărcaţi discuția
Vitalie Onofrei
  • Адвокат
  • Гражданское право
  • Право недвижимости
  • Экономическое право
  • Иные отрасли
  • Трудовое право

Buna ziua,
Speța este destul de încărcată, sigur pot apărea situații care pot fi create în exclusivitate de tatăl d-stră.
Din cele raportate la moment, unicii moștenitori sunt copii și unul din soț supraviețuitor.
Reieșind din faptul că căsătoria nu este deafăcută, pînă la proba contrarie, toate bunurile dobîndite de soți în... mai detaliat timpul căsătoriei, sunt bunuri comune și fiecărui îi revine cîte o jumătate din tot ce au.
Astfel, tatăl poate întocmi un testament, prin care să testeze toate bunurile ce i se cuvin, unei terțe petrsoane și cu acest fapt nu aveți ce face, este voința persoanei.

27 июля 2018