Ingradirea dreptului de a comunica cu copilul

4 июня 2018 4

Buna ziua! In anul 2011 am divortat iar in urma casatoriei am un baietel care la moment are 7 ani. Dupa divort de fiecare dată când sunam sau mergeam in vizita la copil, toate intrebarile ce tine de sanatatea si educatia copilului erau rezolvate prin intermediul fostei soacre. Tot ea facea scandal și-mi spunea ca nu am la ce suna si veni la ei desi pensia alimentara o achit regulat si mai mult ca atit am si un grafic de întrevedere cu copilul stabilit de autoritatea competentă. Reesind din cele mentionate mai sus am decis să fac o pauza in vederea călmării spiritelor. După o pauza de 6 ani in luna februarie am incercat sa iau legatura cu fosta soție. De această dată am avut o discutie calma, o discuție în care mi-am exprimat intenția de a relua legatura cu copilul si de a ma implica in cresterea si educarea lui. In cadrul acelei discuții am aflat ca copilul are defecte de vorbire si pana acum nu a frecventat nici macar o zi grădinița. Când am intrebat-o de ce nu apeleaza la serviciile unui logoped, mi-a spus că așteaptă să se încălzească timpul de afară considerând că acest lucru este absolut inadmisibil mai ales cand merge vorba despre sănătatea copilului. După 3 luni de la acea discuție telefonică pe 30.05.2018 am mai incercat sa iau legatura cu fosta soție dar ca de fiecare dată la receptie a fost fosta soacra. Iarăși a fost o discuție calma în care i-am spus că vreau să vin duminică 3.06.2018 in vizita la copil. Un urma acelei discutii ea si-a exprimat acordul de a veni in vizita. Duminica 3.06.2018 am mers in vizita la copil insa am gasit poarta incuiata iar la telefon nu răspundea nimeni. Am stat in fata portii pret de 3 ore după care am revenit acasă. Spuneti-mi va rog in ce instanta ma pot adresa cu aceasta problema? In judecata sau la protectia copilului?

Комментарии юристов 2

Descărcaţi discuția
Andrei Domenco
  • Адвокат
  • Гражданское право
  • Уголовное право
  • Семейное право
  • Дорожные правонарушения
  • Трудовое право

Bună ziua Oleg,

Adresațivă cu o plângere în care veți indica motivele sus enunțate de către dvs către Direcţiei pentru Ocrotirea şi Protecţia Minorilor din municipiul Chişinău, totodată, ulterior veți putea înainta și o cerere de chemare în judecată privind stabilirea domiciliului copilului minor cu dvs sau decăderea din drepturile părintești... mai detaliat ale mamei în raport cu concluzia autorității tutelare și argumentele aduse de către dvs cu privire la influiența negativă în creșterea și dezvoltarea copilului dvs totodată contrat intereselor acestuia.

Litigiile apărute în urma exercitării drepturilor asupra copiilor între părinții care locuiesc separat în prezența unui acord se rezolvă de către autoritatea tutelară, funcție exercitată de către Direcția menționată mai sus.

Succes.

5 июня 2018

Mersi mult pentru ajutor dar mai am o intrebare! Daca copilul are domiciliul in Drochia, plangerea poate fi depusa la directia din Chisinau sau trebuie sa merg la Drochia? Si voi putea cere stabilirea domiciliului cu mine daca am gradul 2 de invaliditate fara dreptul de a lucra(cel putin oficial)?... mai detaliat Oficial supravetuind doar din pensia de invaliditate.

6 июня 2018