Buna ziua. As dori sa aflu care e procedura de schimbare a fondatorului si a sediului in acte (extras) SRL. Multumesc.
Как добавить пояснения по моему вопросу?
Если хотите вступить в диалог с юристами по Вашему вопросу, добавьте собственный комментарий под ответами юристов. Для этого Вам необходимо войти в профиль пользователя, следуя по ссылке отправленной сервисом yAvo на Ваш почтовый ящик.
După ce încheiați contractul de înstrăinare a părții sociale la notar, dobânditorul urmează să se adreseze la Organul înregistrării de stat al Agenției Servicii Publice (mun. Chișinău, str. Puskin A., nr. 47) pentru a înregistra contractul.
Odată cu adoptarea deciziei, după caz, proces-verbal de înstrăinare a părții sociale se poate...mai detaliatlua decizia de modificare a sediului juridic al societății, ori, acest schimbarea adresei o va face noul asociat după înregistrarea modificărilor privind înstrăinarea părții sociale.
31 марта 2019
Ioana Balan
Multumesc mult pentru raspuns. Dar as dori o lamurire - - - cum contract de instrainare a partii sociale? Este nevoie si de contract vinzare - cumparare? Dupa ce face schimbarea in acte trebuie sa mearga la fisc, banca..... pentru a prezenta extrasul cu fondatorul nou?
Un contract de înstrăinare a părții sociale ar putea îmbracă forma unui contracta de vânzare-cumpărare, donație, etc și se autentifica notarial.
Imediat ce obțineți extrasul cu modificările de rigoare mergeți la Serviciul Fiscal de Stat pentru a efectua modificările respective ce țin inclusiv de persoana contabilului, precum și la bancă....mai detaliat
Avand în vedere că urmează a fi schimbată adresa trebuie sa notificați banca despre această modificare.
31 марта 2019
Ioana Balan
Va multumesc mult pentru ajutor, dar mai am inca o intrebare - dar daca cumpara afacerea, dar deschide alt SRL, al sau... Cum vind afacerea? De ce acte este nevoie si care ar fi procedura in cazul dat?Va multumesc mult.
O afacere presupune practicarea unui sau mi multor genuri de activitate, iar pentru aceasta, în dependență de genul de activitate economică este necesar ca persoan/persoanele care o practică să-și aducă actele în regulă în scopul organizării activității sale sub o formă juridico-organizatorică care, poate îmbrăca forma unui ÎI, SRL, SA,...mai detaliatetc., acestea fiind varietăți ale persoanei juridice sau după caz fizică (ÎI), iar persoana juridică nu este altceva decât o ficție legislativă.
Prin urmare, atunci când vorbim dspre vânzarea unei afaceri aceasta presupune vânzarea nu pur și simplu a părții sociale la un SRL (cum este în cazul Dvs), ci aceasta presupune înstrăinarea a absolut tot ce este legat de această activitate în cazul în care vânzătorul urmărește scopul de a vinde cota sa de participare la capitalul statutar integral.
În cazul în care Cumpărătorul își înființează propriul SRL, atunci partea socială ce o dețineți dvs la SRL (afacerea dvs) poate fi procurată de acel SRL. Totodată, acest cumpărător poate procura de la SRL dvs anumite bunuri sau marca comercială, etc., totul depinde despre ce concret vorbim.
Igor Brinișter
Bună Ioana,
După ce încheiați contractul de înstrăinare a părții sociale la notar, dobânditorul urmează să se adreseze la Organul înregistrării de stat al Agenției Servicii Publice (mun. Chișinău, str. Puskin A., nr. 47) pentru a înregistra contractul.
Odată cu adoptarea deciziei, după caz, proces-verbal de înstrăinare a părții sociale se poate... mai detaliat lua decizia de modificare a sediului juridic al societății, ori, acest schimbarea adresei o va face noul asociat după înregistrarea modificărilor privind înstrăinarea părții sociale.