Bună ziua. Sunt victima unei escrocherii. Am fost convinsă să investesc printr-o așa numita companie de brocheraj. Am investit pe etape, suma totală ridicându-se la 3.650 de dolari. Când am decis să-mi extrag banii din contul ”investițional” la compania menționată, aceasta pur simplu nu mi-a transferat banii pe card. Am sesizat poliția despre aceasta fraudă, dar din câte am înțeles de la anchetatoare, e posibil să nu am niciun rezolvare în această situație. Vreau să vă pronunțați, dacă puteți, asupra acestei situații. Ce pot face în continuare? Am toate estrasele de la banca cu sumele transferate, adresa companiei, numele analistului personal și multe alte dovezi ce confirmă aceasta fraudă.
Mihail Grigoraş
Buna d-na Elena, e o situație stupidă, ofițerul de urmărire penală ( anchetatoarea ) o să dee dovadă și o să emită o ordonanță de refuz în pornirea cauzei penale o să șină pozișia ” investitorului ”, DVS sunteți în drept să apelați cu o cerere la șeful ei, mai... mai detaliat apoi la procurorul raionului sau de sector, așa e stipulat în Codul de procedură penală Articolul 313. Plîngerea împotriva acţiunilor şi actelor ilegale ale organului
de urmărire penală şi ale organului care exercită activitate
specială de investigaţii
(1) Plîngerile împotriva acţiunilor şi actelor ilegale ale organului de urmărire penală şi ale organelor care exercită activitate specială de investigaţii pot fi înaintate judecătorului de instrucţie de către bănuit, învinuit, apărător, partea vătămată, de alţi participanţi la proces sau de către alte persoane drepturile şi interesele legitime ale cărora au fost încălcate de aceste organe, în cazul în care persoana nu este de acord cu rezultatul examinării plîngerii sale de către procuror sau nu a primit răspuns la plîngerea sa de la procuror în termenul prevăzut de lege.
(2) Persoanele indicate în alin.(1) sînt în drept de a ataca judecătorului de instrucţie:
1) refuzul organului de urmărire penală:
a) de a primi plîngerea sau denunţul privind pregătirea sau săvîrşirea infracţiunii;
b) de a satisface demersurile în cazurile prevăzute de lege;
c) de a începe urmărirea penală;
d) de a elibera persoana reținută pentru încălcarea prevederilor art. 165 și 166 din prezentul Cod;
e) de a elibera persoana deținută cu încălcarea perioadei de reținere sau a perioadei pentru care a fost autorizat arestul.
2) ordonanţele privind încetarea urmăririi penale, clasarea cauzei penale sau scoaterea persoanei de sub urmărire penală;
3) alte acţiuni care afectează drepturile şi libertăţile constituţionale ale persoanei.
(3) Plîngerea poate fi înaintată, în termen de 10 zile, judecătorului de instrucţie la locul aflării organului care a admis încălcarea.
(4) Plîngerea se examinează de către judecătorul de instrucţie în termen de 10 zile, cu participarea procurorului şi cu citarea persoanei care a depus plîngerea, precum și a persoanelor ale căror drepturi și libertăți pot fi afectate prin admiterea plîngerii. Neprezentarea persoanei care a depus plîngerea și/sau a persoanelor ale căror drepturi și libertăți pot fi afectate prin admiterea plîngerii nu împiedică examinarea acesteia. Procurorul este obligat să prezinte în instanţă materialele corespunzătoare. În cadrul examinării plîngerii, procurorul şi persoana care a depus plîngerea, precum și persoanele ale căror drepturi și libertăți pot fi afectate prin admiterea plîngerii dau explicaţii.
(5) Judecătorul de instrucţie, considerînd plîngerea întemeiată, adoptă o încheiere prin care obligă procurorul să lichideze încălcările depistate ale drepturilor şi libertăţilor omului sau ale persoanei juridice şi, după caz, declară nulitatea actului sau acţiunii procesuale atacate. Constatînd că actele sau acţiunile atacate au fost efectuate în conformitate cu legea şi că drepturile sau libertăţile omului sau ale persoanei juridice nu au fost încălcate, judecătorul de instrucţie pronunţă o încheiere despre respingerea plîngerii înaintate. Copia de pe încheiere se expediază persoanei care a depus plîngerea şi procurorului.
(6) Încheierea judecătorului de instrucţie este irevocabilă, cu excepţia încheierilor privind refuzul în pornirea urmăririi penale, scoaterea persoanei de sub urmărirea penală, încetarea urmăririi penale, clasarea cauzei penale şi reluarea urmăririi penale, care pot fi atacate cu recurs la curtea de apel în termen de 15 zile de la data pronunţării. Eu vă propun să treciți pe viberul meu de pe telefonul +37368669950, unde noi vom vorbi mai detailiat.