Termenul de executare a hotararii judecatoresti de catre executor

22 октября 2021 142

Buna ziua! In 2017 am fost amendata cu 1.000 lei, Amenda pe care nu am achitat-o. Executorul mi-a pus sechestru pe contul de credit de la o banca comerciala prin titlu executoriu tot de 1.000 lei. Eu creditul l-am achitat deplin in 2019, dar suma de 1.000 lei ramane in continuare blocata pe acest cont. Executorul n-a retras-o (incasat-o). Cat timp mai ramane valabil acest sechestru si care e termenul pentru executarea hotararii?

Jurist comments 1

Download discussion
  • Юрисконсульт
  • Гражданское право
  • Уголовное право
  • Семейное право
  • Трудовое право

Buna d-na Silviaeu vă aduc la cunoștință ce spune Codul de sechestrare Articolul 127. Ridicarea sechestrului
(1) Sechestrul se ridică de pe bunuri în cazul:
... mai detaliat a) achitării de către debitor a datoriei şi al recuperării cheltuielilor de executare;
b) achitării datoriei şi restituirii cheltuielilor de executare din contul altor bunuri vîndute sau prin alte modalităţi de executare;
c) necesităţii sechestrării unor alte bunuri solicitate pe piaţă, în scopul urgentării executării documentului executoriu;
d) vînzării bunului în condiţiile art.125 din prezentul cod;
e) imposibilităţii vînzării bunului;
f) scoaterii de sub sechestru a bunului în baza unei hotărîri judecătoreşti definitive;
g) solicitării creditorului, dacă sînt achitate cheltuielile de executare, inclusiv onorariul;
h) vînzării de către creditorul gajist a bunului gajat, cu condiţia prezentării executorului judecătoresc a documentelor confirmative privind achitarea integrală a preţului de vînzare şi calculul creanţei şi cu condiţia virării la contul executorului judecătoresc a diferenţei dintre preţul de vînzare şi valoarea creanţei sale.
(2) După ridicarea sechestrului de pe bunuri, dacă ele nu se păstrează la debitor, executorul judecătoresc dispune restituirea acestora debitorului. În cazul în care dreptul de proprietate asupra bunurilor a trecut, în modul stabilit de prezentul cod, la persoana care le-a cumpărat sau la creditor, bunurile nu se restituie.
(3) În cazul executării parţiale a documentului executoriu, sechestrul se menţine pe bunurile a căror valoare este suficientă pentru a achita partea neexecutată a datoriei şi cheltuielile de executare. Așadar, DVS trebue să depuneți o cerere pe numele executorului, cererea trebue să fie motivată în baza articolului menționat, în caz contrar tyrebue să vă adresați în instanță. Dacă DVS nu suntyeți desponibilă, puteți apela la viberul meu de pe telefonul 068669980 sau să apelați la acest telefon.

23 октября 2021