Patrundere ilegală în locuință

11 november 2024 0

Bună ziua. Recent am aflat că o persoana a pătruns ilegal în locuința mea, în momentul în care nu mă aflam acolo. Totul s-a întâmplat în august 2024. Sunt în proces de judecată cu persoana vizată. Aceasta a intrat în locuința mea pentru a obține probe împotriva mea, a facut poze ale anumitor acte și a anexat pozele respective la dosar. În situația descrisă, pot depune plângere la poliție pe faptul încălcării inviolabilității locuinței? Ce altceva pot întreprinde pentru a pedepsi persoana menționată? Ce pot face în privința probei obținute de partea adversă în mod ilegal? Nu am verificat dacă în urma acestui incident din apartament nu au dispărut lucruri de valoare. Presupun că persoana menționată a confecționat în mod fraudulos duplicate ale cheilor, pentru că nu am observat urme de efracție.

Lawyer comments 2

Download discussion
  • Legal consultant
  • Civil law
  • Criminal law
  • Family law
  • Labour law

Buna d-na Maria. da DVS sunteți în drept să apelați la poliție cu o cerere privind Codul penal Articolul 179. Violarea de domiciliu

(1) Pătrunderea sau rămînerea ilegală în domiciliul sau în reşedinţa unei persoane fără consimţămîntul acesteia ori refuzul de a le părăsi la cererea ei, precum şi percheziţiile... mai detaliat şi cercetările ilegale,

se pedepsesc cu amendă în mărime de pînă la 650 unităţi convenţionale sau cu muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 100 la 200 de ore, sau cu închisoare de pînă la 2 ani.

(2) Aceleaşi acţiuni săvîrşite cu aplicarea violenţei sau cu ameninţarea aplicării ei
se pedepsesc cu amendă în mărime de la 550 la 950 unităţi convenţionale sau cu muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 140 la 240 de ore, sau cu închisoare de pînă la 3 ani.

(3) Acţiunile prevăzute la alin.(1) sau (2), săvîrşite:

a) cu folosirea situaţiei de serviciu;

b) de un grup criminal organizat sau de o organizaţie criminală,

se pedepsesc cu închisoare de la 2 la 5 ani. Concomitent, DVS sunteți în drept să indicați în cerere precum că s-a săvârșit furt de bunuri, pentru a verificat dacă a fost așa ceva, poliția o să verifice așa ceva și o să vă comunice, la cerere să anexați documentele corespunzătoare.

12 november 2024
Mihai Gherbovei
  • Advocate
  • Civil law
  • Labour law
  • Family law
  • Real estate law
  • Business law

buna maria
1. depuneți obligator o plîngere penală conform competenței la IP dupa adresa imobilului dar să fie însoțită în explicații de probe
2. cu privire la admisibilitatea probatorului

Articolul 122. Admisibilitatea probelor

(1) Circumstanţele care, conform legii, trebuie confirmate prin anumite mijloace de probaţiune nu pot fi dovedite cu nici un... mai detaliat fel de alte mijloace probante.

(2) Admisibilitatea probelor se determină în conformitate cu legea în vigoare la momentul eliberării lor.

(3) Se consideră inadmisibile probele obţinute cu încălcarea prevederilor legii, cum ar fi inducerea în eroare a participantului la proces, încheierea actului de către o persoană neîmputernicită, încheierea defectuoasă a actului procedural, alte acţiuni ilegale.

(4) Se consideră inadmisibile probele ce nu au fost prezentate de participanţii la proces pînă la data stabilită de judecător, cu excepţia cazurilor prevăzute la art.1191 şi art.372 alin.(1).

3. mai multe detalii în privat

succese

13 november 2024