Answers 15007  

New E posibil ca mama copilului (cei 2 sunt divortati) sa lase copilul in grija unei persoane straine si sa plece peste hotare, atata timp cat toate rudele tatalui, inclusiv tatal, sunt in tara?

Cei doi soti sunt divortati si au un copil. Mama e plecata deseori peste hotare si pana acum a lasat copilul in grija tatalui. Saptamana aceasta iarasi pleaca, dar nu mai vrea sa lase copilul tatalui si, fara sa spuna nimanui, a mers la primarie si a facut tutela unei persoane cu care se impaca...

New Dosar civil care se pastreaza la judecatorie

Din dosarul civil care se afla in arhiva judecatoriei Buiucani a disparut recipisa originala. Cum sa dau din nou la expertiza si cine raspunde de pierderea documentului mentionat?

New Judecata privind neachitarea creditului

Buna, am un credit la compania Y, pe care nu l-am achitat, Mi-a venit prin posta o scrisoare cu intarziere ca sunt chemat la judecata. Judecata a avut loc, dar eu nu am fost prezent. Am rezervat bilet loc sa plec peste hotare peste 2 saptamini. Voi putea trece vama liber, sau mi-au inchis-o?

New As vrea sa stiu daca pot sa cer pensie alimentara

Buna! Am trait cu sotul 5 ani, avem un copil de 4 ani. Acum un an in urma ne-am despartit. As vrea sa stiu daca eu pot sa cer de la el pensie alimentara. Noi nu am fost casatoriri, dar copilul poarta numele lui de familie. As dori un sfat, va rog. Multumesc!

New Pensia alimentara

Buna. In caz ca tatal copilului nu e inscris in certificatul de nastere, cum pot depune o cerere pentru pensia alimentara?

New Sunt fidejusor la un credit neachitat

Sunt fidejusor la o ruda care a fost data in judecata, iar mie mi-au fost blocate cardul de salariu si cel de indemnizatie a copilului pana la 3 ani. Am dreptul sa le deblochez? Cate procente poate sa opreasca? Ajutati-ma sa pot primi salariul si indemnizatia.

New Sunt fost condamnat, iar logodnica mea vrea sa se angajeze in politie

Buna ziua. Am fost condamnat la 6 ani de închisoare. Acum sunt la libertate și am întâlnit persoana cu care vreau sa mă căsătoresc, dar ea vrea să fie polițistă. O să influențeze condamnarea mea inrolarea ei in organele de politie? O să poată ea să lucreze în organele de politie?

New Vecinii arunca gunoi in subsolul blocului de locuit

Bună ziua. Am o situaţie specială. Locuiesc în blocul A, dar vizavi este situat blocul B. Locatarii din blocul B deţin construcţii improvizate în subsolul blocului A. Aruncă gunoi în subsol. De două ori pe parcursul a patru ani am scos două remorci de gunoi din subsolul casei fără participarea...

New Constructii ridicate pe hotar

Buna ziua. Vecinii au construit 2 șoproane chiar pe hotar, cu scurgerea apei pe terenul meu. Stiu ca dupa lege este necesar cel putin un metru de la hotar. Catre ce institutie este nevoie sa ma adresez pentru a-i impune sa mute constructiile de pe hotar? Multumesc anticipat.

New Intrare neautorizata pe retele de socializare

Buna ziua. Fostul meu iubit nu stiu in ce mod s-a conectat la paginile mele online si mi-a schimbat toate parolele de pe retele de socializare (Facebook, Instagram etc.). Mi-am facut conturi noi cu date noi (mail, parole) si astazi am notificare ca iar s-a conectat, imi citeste absolut tot....

New Casatorie mama cu un copil minor

Buna ziua. Am o fetita de 3 ani si vreau sa ma casatoresc. Noi am locuit in Italia, fetita fiind nascuta acolo. Tatal ei e cetatean roman si locuieste acolo. De la 1 an, o cresc singura, iar de la 2 o si intretin singura. Tatal ei nu ne mai ajuta cu nimic. Nu a mai venit s-o vada din luna mai....