Answers 25420  

New Ce sa fac si unde sa ma adresez?

Buna ziua. Mi-a venit o scrisoare in care se spune ca la volanul mașinii mele era șoferul cu centura necuplata. S-a intamplat ca a fost un baiat sa vada mașina pe care o vand și a cerut sa faca un test ca sa vada cum merge si ce prezinta. In final, nu a cumparat masina, iar eu nu tin minte cum...

New Cine face parte din categoria "capi de familii monoparentale"

Buna ziua. Ce persoane se incadreaza in categoria de familii monoparentale sau capi de familii monoparentale? In care lege din RM este stipulat asa ceva? Sunt divortata oficial si am vrut sa beneficiez de un abonament la transportul public la un pret redus, dar cei de la DGPDC mi-au spus ca nu...

New Vanzarea SRL

Buna ziua. Arendam un magazin specializat in comertul cu produse textile. Vrem sa vindem afacerea cu tot cu SRL, dar mai avem marfa in stoc. Activitatea este temporar sistata. Care este procedura? .Va multumesc anticipat.

New Plangere pe notar

Buna ziua. Unde pot depune o plangere pe un notar referitor la modul anetic si neprofesional de prestare a servicilor?

New Interdictie parasire tara

Buna ziua. Sunt cetatean roman si In luna iunie mi-a fost aplicata o amenda rutiera pentru o polita de vinieta completata gresit. Astazi la punctul de trecere a frontierei mi s-a comunicat ca nu pot parasi Republica Moldova pana nu o achit. A procedat legal politistul de frontiera?

New De ce SRL nu poate deține o casă de locuit?

Bună ziua. O întreprindere agricolă (SRL) a procurat o casă de locuit, dar ni s-a spus că trebuie modificată destinația. Cum poate fi modificată destinația, decât în ”oficiu”?

New Am fost amendat pentru fumat in spatiu public

Buna ziua. Am fost amendat pentru fumat in spatiu public, printr-o Decizie asupra cauzei contraventionale, și nu proces-verbal. Locul savarsirii contraventiei a fost indicat gresit de catre agentul constatator. Are rost sa contest aceasta decizie in instanta? Mersi.

New Pensia alimentara

Buna ziua! Tatal copilului nu achita pensia alimentara! Dupa judecata nu a achitat nimic! Executorul judecatoresc nu face nimic cu acest caz! Ce pot face in situatia aceasta?

New Кто может проживать в квартире?

Добрый день. Я участник приватизации и у меня маленький ребенок (до года). Может ли муж проживать со мной в квартире, без разрешения остальных участников приватизации?

New Construcție accesorie

Bună ziua! Doresc să procur o casă, dar în anunț este indicat: teren, casă de locuit și construcție accesorie. Îmi puteți explicat ce presupune construcția accesorie?

New Fluturasul de salariu

Buna ziua. Cui trebuie sa i se elibereze fluturasul de salariu? Directorul institutiei insista ca acesta sa ramana la ea, pentru a le coase intr-o mapa care se pastreaza in institutie. Nu toti angajatii sunt de acord cu aceasta abordare. Cum sa procedam? Cum este corect? Ce spune Codul Muncii in...

New Calcularea salariului

Buna ziua! Lucrez in regim de 2 zile cate 12 ore si 2 zile de odihna (sumar pe luna, fac intre 180 si 192 ore). Am dreptul la plata suplimentara, avand in vedere ca depășesc norma lunara de 169 ore? Mersi!

New Bani extrasi din contul pe care venea doar indemnizatia pentru copil

Buna ziua! Am mai multe credite si nu am reusit sa le rambursez. Executorul a aplicat sechestru pe cardul pe care vine indemnizația copilului. I-am dus un act care demonstreaza ca sunt banii pentru copil, dar ea intr-un final a extras banii din cont fara acordul meu. Cand am întrebat-o de ce a...