Raspunderea copiilor pentru datoriile tatalui decedat fata de Termoelectrica

13 march 2017 10

DOSAR CIVIL CU TERMOELECTRICA SA SI MOSTENITORI - DUPA DECESUL TATALUi... DOI COPII MINORI...INSTANTA IN FOND A LUAT DECIZIE IN FOLOSUL COPIILOR....INSA APELUL A FOST ADMIS...IN SEDINTA A LIPSIT TERMOELECTRICA....CHEMERE N-AM PRIMIT. M-AU TEL CU O ZI INAINTE, IAR APELUL LOR MI L-AU DAT ACOLO PE LOC... CU TOATE CA DE LA DECIZIA 1 INSTANTE A TRECUT 4 LUNI. CE SA FAC ATUNCI CIND PRIMESC INCHEEREA DE LA CURTEA DE APEL? SA DEPUN LA CURTEA SUPREMA?

Lawyer comments 1

Download discussion
Vitalie Bunduchi
  • Advocate
  • Civil law
  • Family law
  • Other violations
  • Business law
  • Real estate law

Bună ziua, băunuiesc că vorbiți de situația în care se v-a admite apelul Termoelectrica și se v-a modifica/casa hotărîrea primei instanței. În situația în care dumneavoastră ve-ți primi o decizie a Curții de Apel pe care o considerați neîntemeiată, puteți depune un recurs la Curtea Supremă de Justiție, în termen... mai detaliat de două luni de la data comunicării deciziei integrale, dacă considerați că aveți întrunite temeiurile stabilite de art.432 CPC.

Articolul 432. Temeiurile declarării recursului
(1) Părţile şi alţi participanţi la proces sînt în drept să declare recurs în cazul în care se invocă încălcarea esenţială sau aplicarea eronată a normelor de drept material sau a normelor de drept procedural.
(2) Se consideră că normele de drept material au fost încălcate sau aplicate eronat în cazul în care instanţa judecătorească:
a) nu a aplicat legea care trebuia să fie aplicată;
b) a aplicat o lege care nu trebuia să fie aplicată;
c) a interpretat în mod eronat legea;
d) a aplicat în mod eronat analogia legii sau analogia dreptului.
(3) Se consideră că normele de drept procedural au fost încălcate sau aplicate eronat în cazul în care:
a) pricina a fost judecată de un judecător care nu avea dreptul să participe la judecarea ei;
b) pricina a fost judecată în absenţa unui participant la proces căruia nu i s-a comunicat locul, data şi ora şedinţei de judecată;
c) în judecarea pricinii au fost încălcate regulile privind limba de desfăşurare a procesului;
d) instanţa a soluţionat problema drepturilor unor persoane care nu au fost implicate în proces;
e) în dosar lipseşte procesul-verbal al şedinţei de judecată;
f) hotărîrea a fost pronunţată cu încălcarea competenţei jurisdicţionale.
(4) Săvîrşirea altor încălcări decît cele indicate la alin.(3) constituie temei de declarare a recursului doar în cazul şi în măsura în care acestea au dus sau ar fi putut duce la soluţionarea greşită a pricinii sau în cazul în care instanţa de recurs consideră că aprecierea probelor de către instanţa judecătorească a fost arbitrară, sau în cazul în care erorile comise au dus la încălcarea drepturilor şi libertăţilor fundamentale ale omului.
(5) Temeiurile prevăzute la alin.(3) se iau în considerare de către instanţă din oficiu şi în toate cazurile.

14 march 2017