Voi avea nevoie sa ma adresez in judecata ca sa preiau mostenirea?

24 october 2018 20

Buna ziua. Am si eu o intrebare. Bunicul meu a lasat mamei mele testament ca sa-i revina ei casa in care a locuit el. Dupa decesul lui, mama nu a mai perfectat niciun document. Patru ani in urma a murit si mama. Acum vreau sa fac documentele pe casa pe numele meu, dar nu stiu de ce am nevoie. Mai am 2 frati si ei sunt de acord ca sa-mi revina mie casa. Spuneti-mi, va rog, va fi nevoie de adresat in judecata sau se poate cumva rezolva si fara judecata? Mersi mult!

Lawyer comments 1

Download discussion
Vitalie Onofrei
  • Advocate
  • Civil law
  • Real estate law
  • Business law
  • Other areas
  • Labour law

Buna ziua,
Da, o sa fie nevoie de adresat în instanță.
Articolul 1516. Acceptarea succesiunii
(2) Succesiunea este acceptată de succesor indiferent de faptul dacă este testamentar sau succesor legal.
(3) Succesiunea se consideră acceptată cînd moştenitorul depune la notarul de la locul deschiderii... mai detaliat succesiunii o declaraţie de acceptare a succesiunii sau intră în posesiunea patrimoniului succesoral.
(4) Dacă succesorul a intrat în posesiunea unei părţi din patrimoniu, se consideră că a acceptat întregul patrimoniu, oriunde s-ar afla şi din ce ar consta.
Articolul 1517. Termenul de acceptare a succesiunii
Termenul de acceptare a succesiunii este de 6 luni de la data deschiderii ei.

Motiv: acceptarea succesiunii se face în termen de 6 luni din data decesului persoane, adică urma să vă adresați la notar.
În cazul în care în termenul de 6 luni nu ați depus cerere la notar în vederea acceptării succesiunii, atunci, urmează a înainta acțiune în instanță în vederea repunerii în termen prin 2 metode: solicitați repunerea în termen pentru acceptarea succesiunii sau cerere privind acceptarea succesiunii prin intrarea în posesie.
Totodată o să fie necesar ca frații să întocmească declarații de refuz pentru a nu tergiversa și chema obligatoriu în ședință.

24 october 2018