Am viza de resedinta temporara pe termen de 3 ani in Transnistria

10 octombrie 2022 136

Buna ziua. Am viza de resedinta temporara (разрешение на временное пребывание) pe termen de 3 ani in Transnistria, precum si procura pe masina cu numere transnistrene. Pot circula cu aceasta masina in Republica Moldova? Am fost oprit de politie si au vrut sa-mi aresteze masina pentru ca viza de resedinta transnistreana nu este trecuta in buletinul moldovenesc. In situatia descrisa, are politia dreptate?

Comentariile juriștilor 1

Descărcaţi discuția
Mihail Lavric
  • Avocat-stagiar
  • Dreptul civil
  • Dreptul familiei
  • Dreptul afacerilor
  • Alte domenii

Bună ziua, în acest caz poliția are dreptate. Au fost operate modificari la Codul contravențional. Respectiv, conform art. 231 cu indicele 1, "Conducerea vehiculului cu număr de înmatriculare eliberat în unitățile administrativ-teritoriale din stînga Nistrului sau municipiul Bender ori cu număr de înmatriculare neutru de către o persoană care are... mai detaliat domiciliul în altă localitate decît localitățile din stînga Nistrului, municipiul Bender ori localitățile Gîsca, Chițcani, Zahorna, Merenești și Cremenciug din raionul Căușeni se sancţionează cu amendă de la 60 la 90 de unităţi convenţionale cu aplicarea a 5 puncte de penalizare."
Faptul că dvstră aveti "разрешение на временное пребывание" în stânga Nistrului nu înlătura răspunderea pe motiv că aveți și viza de reședință în Republica Moldova, prin urmare, automobilul poate fi ridicat și adus la parcarea specială.

11 octombrie 2022