Cum aş putea scoate interdicția din Germania?

2 iulie 2018 34

Nu am respectat legea de a ma afla 90 de zile in Europa (Germania) si 90 de zile in Moldova. Ajungand pe tertoriul Germanii peste 10 zile am primit interdictie de 2 ani. Cum as putea sa o scot? (Pasaport biometric).

Comentariile juriștilor 1

Descărcaţi discuția
Viorica Chirnicinii
  • Parajurist
  • Dreptul civil
  • Dreptul muncii
  • Dreptul familiei

Buna ziua Violina. In practica sa in domeniu, Curtea Europeana a Drepturilor Omului a stipulat ca in general, masurile de limitare a exercitiului dreptului de libera circulatie, pot fi aplicate impotriva unor persoane condamnate pentru infractiuni savarsite pe teritoriul statului respectiv.
Ar trebui sa luati legatura cu un avocat german, deoarece... mai detaliat masurile de interzicere a aflarii pe teritoriul unui anumit stat este apanaj al suveranitatii acelui stat, chiar in contextul integrarii comunitare. Germania a luat o astfel de masura, justificata dealtfel, pentru protejarea drepturilor si libertatilor, avand scopul legitim de a preveni fapte de natura a aduce atingere ordinii publice in acel stat. Acel avocat, probabil, v-ar putea reprezenta mai bine interesele acolo. Succese!

3 iulie 2018