Cum procedam in caz ca regia autosalubritate ne inpune sa achitam "datorii" pentru serviciile neprestate de ei?

2 iulie 2018 35

Buna ziua! Am primit astazi scrisoare de la Regia "Autosalubritate" precum ca avem datorii de peste 5 mii lei pentru gunoi. Locuim la casa proprie si de la noi nu colecteaza gunoiul. In scrisoare se mentioneaza un numar de contract, fara data de cind a fost intocmit, contract noi la mina de la ei nu avem, tomberoane ei nu au amenajat unde sa ducem gunoiul, ne-au zis singuri sa improvizam la poarta un butoi si sa lasam gunoiul in el. Scrisoarea este trimisa din 25.07.18 si am primit-o pe 02.07.18 unde n-i se dau 5 zile la dispozitie ca sa achitam datoria. In caz contrar, va fi trimis dosarul in judecata. Spuneti va rog, este posibil sa fie trimis deja dosarul in judecata, fiindca a trecut 5 zile pina am primit scrisoarea. A doua intrebare, cum sa ne facem dreptate, de ce sa achitam asa suma enorma pentru noi, fiindca toata familia suntem bugetari, si nici nu ne-au fost prestate serviile de la ei? La ce instanta sa ne adresam ca sa clarificam aceasta problema? Multumesc anticipat!

Comentariile juriștilor 1

Descărcaţi discuția
Vitalie Onofrei
  • Avocat
  • Dreptul civil
  • Dreptul imobiliar
  • Dreptul afacerilor
  • Contravenţii rutiere
  • Alte domenii

Buna,
Ok, să studiem situația invers, unde aruncați gunoiul? Nu vă folosiți de gunoiște? Nu faceți gunoi deloc ani de zile? Se pare că a fost efectuat un calcul mediu conform regulilor de calcul mediu.
Să fim serioși, poate suma e enormă, dar pentru ce perioadă a fost calculată?
Sigur că în termen... mai detaliat de 5 zile cauză nu a ajuns în instanță, termenul de 5 zile este calculat din momentul cînd ați recepționat pretenția, procedura oricum va dura ceva timp.

2 iulie 2018