Daca sunt angajata la 0,75 unitati intr-o functie, am dreptul sa mai cumulez 0,25 unitati pe perioada nedeterminata in alta functie?

6 septembrie 2022 17

Buna ziua. In 2003 am fost angajata pe 0,75 unitati in functie de lucrator muzical. Pana in anul 2016 am cumulat si functia de educator. In 2016 noul director m-a concediat din functia de educator din motiv ca cumulam aceasta functie. La moment este un alt director de la care am cerut 0,25 unitati de educator pe o perioada nedeterminata din unitatile disponibile, dar directorul nu doreste sa-mi dea aceste unitati, insa vrea sa le acorde altei educatoare care este angajata pe perioada determinata. A fost emis ordin pe numele meu ca-mi da aceste unitati doar pana se intoarce o educatoarea care se afla in concediu de maternitate. Mentionez ca in locul acestei educatoare a fost angajata o persoana pe perioada determinata. Intrebarea este: am dreptul si eu la un salariu ca toti ceilalti angajati sau voi fi nevoita sa lucrez la 0,75 unitatati, chiar daca acestea sunt disponibile? Ma simt discriminata pentru ca nu mi se ofera aceste unitati, din motiv ca directoarea doreste sa angajeze persoana in cauza (care ii este vecina) dupa expirarea contractului la unitatile disponibile, fara sa-mi acorde si mie 0,25 unitati ca sa am un salariu. Am diploma de studii superioare in domeniu, lucrez de 28 de ani in acest domeniu, pana la pensie mai am 13 ani, am grad de dizabilitate 3.

Comentariile juriștilor 1

Descărcaţi discuția
Mihail Lavric
  • Avocat-stagiar
  • Dreptul civil
  • Dreptul familiei
  • Dreptul afacerilor
  • Alte domenii

Bună, ați putea încerca să depuneți o plângere la Consiliul pentru prevenirea și eliminarea discriminării și asigurarea egalității pe motivele invocate. Mai multe informații le puteți găsi aici http://egalitate.md/.

8 septembrie 2022