Mama mea poate pretinde sa locuiasca in casa mea, daca timp de 15 ani nu a participat la cresterea mea?

17 septembrie 2022 31

Buna ziua. Am 25 ani, nu am vazut-o pe mama mea de la 10 ani, nu a participat sub nici o forma in cresterea mea. Ea inca nu este decazuta din drepturile parintesti. In acest moment, ea poate pretinde sa locuiasca cu mine, daca am locuinta proprie, iar ea declara ca nu are unde locui? Este necesar sa o decad din drepturi pentru ca ea sa nu pretinda la nimic din partea mea sau e suficient sa demonstrez ca ea nu a participat la cresterea mea pentru a nu permite acest lucru? Voi fi nevoit sa-i platesc ceva bani lunar?

Comentariile juriștilor 1

Descărcaţi discuția
Mihail Lavric
  • Avocat-stagiar
  • Dreptul civil
  • Dreptul familiei
  • Dreptul afacerilor
  • Alte domenii

Bună, categoric nu poate pretinde la bunul dvstră, însă dacă mama este din categoria "persoanelor inapte de muncă" ar avea dreptul să solicite prin intermediul instanței de judecată o pensie de întreținere lunară.
Potrivit legislației în vigoare: "Copiii majori apţi de muncă sunt obligaţi să-şi întreţină şi să-şi îngrijească părinţii inapţi... mai detaliat de muncă care necesită sprijin material. Copilul poate fi eliberat de obligaţia de a-şi întreţine părinţii inapţi de muncă care necesită sprijin material dacă instanţa judecătorească va stabili că aceştia s-au eschivat de la îndeplinirea obligaţiilor părinteşti faţă de acest copil."

19 septembrie 2022