Pemis de conducere SUA in MD

3 mai 2018 34

Buna ziua. As dori sa aflu daca pot conduce masina cu permis de conducere din SUA. Cat timp pot conduce, daca el expira in 2022? Pot sa il schimb pe permis din RM (categoria B). Merci anticipat!

Comentariile juriștilor 1

Descărcaţi discuția
Vasile Gavrilița
  • Student
  • Dreptul civil
  • Dreptul penal
  • Dreptul muncii
  • Dreptul familiei
  • Alte domenii

Bună, Mihail.

Referitor la întrebarea dumneavoastră, iată ce prevede Regulamentul cu privire la permisul de conducere, organizarea şi desfăşurarea examenului pentru obţinerea permisului de conducere şi condiţiile de admitere la traficul rutier:

[pct. 21]

Pentru conducerea autovehiculelor pe drumurile publice, titularii permiselor de conducere eliberate de alte state, care îşi stabilesc domiciliul sau... mai detaliat reşedinţa în Republica Moldova, sunt obligaţi să solicite autorităţii competente preschimbarea acestora cu documente similare ale Republicii Moldova, în termen de maximum 6 luni, în condiţiile stabilite de prezentul Regulament.

[pct. 20]

Preschimbarea permiselor de conducere, obţinute în alte state, se efectuează în baza examenului pentru obţinerea permisului de conducere, cu excepţia titularilor din ţările cu care Republica Moldova are încheiate acorduri bilaterale de conversiune a permiselor de conducere, eliberate de părţile contractante.

Ținând cont că nu există un atare acord între Republica Moldova și Statele Unite ale Americii, rezultă că, pentru a obține un permis de conducere moldovenesc, o să trebuiască să susțineți examenul.

Mult succes!

6 mai 2018