Titlul executoriu

8 iunie 2024 3

Bună ziua, stimați juriști! În februarie curent a fost pronunțată hotărârea judecătorească privind încasarea pensiei alimentare pentru copilul nostru comun, începînd cu luna august 2023. În martie am depus titlul executoriu la executor, însă peste o lună am scris cerere la executor, precum că renunț la serviciile dumnealui (fostul soț m-a impus). Peste un timp, m-am adresat din nou las executor, cu motivul că m-am răzgândit și vreau ca dumnealui să-și facă treaba în continuare. Acesta mi-a spus că e nevoie de alt titlu executoriu și m-a pus să semnez că n-am pretenții la titlul executoriu din luna martie. E normal așa? O să primesc toți banii care-i datorează fostul soț din august până acum? Fostul nu a achitat copilului niciun leu până acum!

Comentariile juriștilor 2

Descărcaţi discuția
  • Jurisconsult
  • Dreptul civil
  • Dreptul penal
  • Dreptul familiei
  • Dreptul muncii

Buna d-na Ana, ați făcut o greșală, executorul s-a scutit, să nu lucreze v-a imnpus să semnați uin cocument, care nu v-a convenit pe DVS. Bine, DVS o să faceți rost de un alt titlu, care o să-l prezentați, eu sunt ferm convins, că executorul o să fie nevoit, că-l... mai detaliat oblige pe ex.soți să plătească integral pe toate lunile pensia alimentară. Codul de excutare nu prevede, ca ex.soțul să fie scutit de ceva. Trebuie de clarificat în ce condiții pe DVS v-a impus executorul cu soțul său să semnați un refuz. Eu nu esclud, că ex.soțul se găsește într-o înțelege cu executorul, pentru a obține așa ceva. Pentru o claritate, DVS sunteți în drept să apelați la viberul meu de pe telefonul +37368669950 pentru o claritate.

9 iunie 2024
Mihail Lavric
  • Avocat-stagiar
  • Dreptul civil
  • Dreptul familiei
  • Dreptul afacerilor
  • Alte domenii

Bună ziua!
În mod normal, la prezentarea unui titlu executoriu repetat nu se pune problema sumelor de bani neîncasate anterior în procedura de executare, ci mai degrabă dacă nu ați omis termenul de prescripție prevăzute de lege, la caz, după cum relatați nu este o astfel de problemă, or hotărârea judecătorească... mai detaliat este din anul 2024.
În speță, executorul judecătoresc va fi în drept să urmărească întreaga sumă datorată și calculată începând cu august 2023. Recomand să solicitați periodic de la executorul judecătoresc informații despre procedura de executare. În cazul în care, acțiunile executorului vizavi de procedura de executare vă trezește dubii, solicitați asistența juridică calificată a unui avocat.

10 iunie 2024